Η παρουσία της ΑΕΚ Λάρνακας στο Conference League ολοκληρώθηκε απόψε στη φάση των «16» της διοργάνωσης μετά τον αποκλεισμό από την Κρίσταλ Πάλας.
Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ (14ο λεπτό Σαρ) και από το 73ο λεπτό αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Σαμπορίτ, κράτησε το παιχνίδι στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που το οδήγησε στην ημίωρη παράταση.
Ο Σαμπορίτ ισοφάρισε πριν την αποβολή του (στο 63ο λεπτό 1-1) και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 0-0 που προηγήθηκε στο Λονδίνο, ο αγώνας στο ΑΕΚ Αρένα οδηγήθηκε στην παράταση.
Η Κρίσταλ Πάλας στο 99ο λεπτό πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Σαρ και με το 2-1 εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Πέτρος Ιωάννου και έτσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα ποδοσφαιριστές.
Η σημερινή ήταν η τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη διοργάνωση. Η πρώτη αναμέτρηση τους έγινε στο Λονδίνο στις 23 Οκτωβρίου 2025 και η ΑΕΚ με το νικηφόρο εκείνο 1-0, έγινε η πρώτη Κυπριακή ομάδα που πανηγύρισε νίκη σε βάρος αγγλικής ομάδας.






