Γ. Κούμας: «Με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να διοργανώσουμε με απόλυτη επιτυχία το EURO U17»

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024
Μιλώντας στην εκδήλωση της ΚΟΠ για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του UEFA EURO U17 2024, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τη χώρα μας η ανάληψη της διοργάνωσης, ευχαρίστησε την Πολιτεία και τον ΚΟΑ που συμπορεύονται με την Ομοσπονδία, ευχαρίστησε τους τους χορηγούς και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Πρεσβευτές της διοργάνωσης Παύλο Κοντίδη και Καρολίνα Πελενδρίτου εξηγώντας το σκεπτικό της επιλογής τους.  

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΟΠ

«Σας καλωσορίζω στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση της ΚΟΠ για την τελική φάση του UEFA EURO U17 2024 που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο και Ιούνιο στην Κύπρο.
Έχοντας μπροστά μας τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που αναλάβαμε ποτέ ως χώρα και ως Ομοσπονδία, είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που βλέπουμε την πολιτεία, τον ΚΟΑ και τις τοπικές αρχές να συμπορεύονται μαζί μας για την επιτυχή υλοποίηση αυτής της μεγάλης πρόκλησης. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω στην Υπουργό Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου η οποία, από την αρχή αυτής της προσπάθειας, συμμερίστηκε το όραμα μας και είναι δίπλα μας εμπράκτως. 

Το όραμα μας συμμερίστηκαν και δύο αθλητές σύμβολα για την Κύπρο μας, οι Ολυμπιονίκες μας Παύλος Κοντίδης και Καρολίνα Πελενδρίτου. Πολλοί θα διερωτώνται γιατί επιλέξαμε δύο αθλητές εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου για να είναι πρεσβευτές μιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Ο Παύλος και η Καρολίνα συμβολίζουν τη δύναμη της θέλησης και στέλνουν σε όλους μας το μήνυμα πως με σκληρή δουλειά και επιμονή, τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο στον αθλητισμό, ακόμη και αν προέρχεται από μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος. Σας ευχαριστώ και τους δύο που παρά το βεβαρημένο σας πρόγραμμα σε μια Ολυμπιακή χρονιά, είστε δίπλα μας με προθυμία και επαγγελματισμό  στην προσπάθεια μας για προβολή και ενημέρωση του κοινού για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Φίλοι και φίλες

Η διοργάνωση της τελικής φάσης του UEFA EURO 2024 θα καταστήσει τη χώρα μας το επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου. Μέχρι το διάστημα αυτό η ΚΟΠ με διάφορες προωθητικές ενέργειες θα προβάλει τη χώρα μας στο εξωτερικό ως τουριστικό αλλά και αθλητικό προορισμό.
Τεράστια προβολή θα λάβει η χώρα μας και από τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων της διοργάνωσης σε όλη την Ευρώπη.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία ΚΕΟ και το Νερό Άγιος Νικόλαος, την εταιρεία Μικέλ Coffee Company  και τη Μαρίνα της Αγίας Νάπας που είναι οι χορηγοί της διοργάνωσης.

Ευχαριστίες στους Δήμους Λάρνακας, Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου και στις Αρχές των Σταδίων όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες και οι προπονήσεις. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ΡΙΚ που θα προβάλει ζωντανά την κλήρωση της τελικής φάσης στις 3 Απριλίου.  Επίσης το ΡΙΚ έχει εξασφαλίσει από την UEFA τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων της Εθνικής Κύπρου, τους ημιτελικούς και το μεγάλο τελικό. 

Ως η μεγαλύτερη Αθλητική Ομοσπονδία του τόπου, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευθύνη μας προς την κοινωνία και στο περιβάλλον. Φιλοδοξούμε σε ένα πράσινο και οικολογικό ποδοσφαιρικό τουρνουά. Με διάφορες ενέργειες πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων σε συνεργασία με την Green Dot, στοχεύουμε να στείλουμε τα σωστά μηνύματα κυρίως στους νέους μας.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Η σημαντικότερη προϋπόθεση που θέτει η UEFA για να είναι πετυχημένη η διοργάνωση, είναι ο κόσμος να είναι παρών στα γήπεδα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δική μας πρόκληση ως Ομοσπονδία και ήδη εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Η Εθνική μας πρέπει να αγωνιστεί σε γεμάτα γήπεδα ενώ αυξημένη προσέλευση στοχεύουμε σε όλους τους αγώνες. Η ΚΟΠ ετοιμάζει σχετική εκστρατεία που θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε την έναρξη των αγώνων και σε αυτή μας την προσπάθεια, είναι σημαντική η συνεργασία όλων σας και κυρίως των ΜΜΕ.

Φίλες και φίλοι

Ακούσαμε το τραγούδι που ετοιμάσαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και παρακολουθήσαμε το σχετικό φιλμάκι. Μέσω του τραγουδιού, έχουμε ως στόχο να καταστήσουμε τη νεολαία μας και όχι μόνο κοινωνούς της διοργάνωσης και να προβάλουμε τη χώρα μας αλλά και την Εθνική μας ομάδα. Ταυτόχρονα θέλουμε να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο μέσα στην κοινωνία. Ευχαριστώ τη δημιουργό του τραγουδιού, τους ερμηνευτές και όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του. 

Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Η επιτυχής διοργάνωση της τελικής φάσης του UEFA EURO U17 δεν αφορά μόνο την ΚΟΠ αλλά είναι υπόθεση όλων μας και σήμερα, βλέποντας σας όλους εδώ, νιώθω αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Καλή επιτυχία στην ομάδα μας στους αγώνες»! 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent