Ήττα από τη Βουλγαρία στη διαδικασία των πέναλτι

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019
Η Εθνική μας όπως παρατάχθηκε στο σημερινό παιχνίδι.
-----------------------------------------------


Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο 16ο διεθνές τουρνουά «Λομπανόφσκι» που διεξάγεται στο Κίεβο η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων.

Στον αγώνα που αφορούσε τις θέσεις κατάταξης 3-4 ηττηθήκαμε με 5-4 από τη Βουλγαρία. Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0 και ο νικητής αναδείχτηκε μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι. 

Ευστόχησαν Λουκά, Παπαμιχαήλ, Κατσαντώνης, Πηλέας για την Εθνική μας, αστόχησαν στο καθοριστικό πέμπτο πέναλτι ο Πέτρος Ψύχας και στο αμέσως επόμενο ο Χρίστος Χατζηπασχάλης. Ο Πάμπος Κυριακίδης απέκρουσε το τρίτο πέναλτι.

Η ομάδα μας παρουσιάστηκε με καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας και θα μπορούσε να κερδίσει τον αντίπαλο της που αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χριστόφ στο 45ο λεπτό.

Δυστυχώς όμως δεν αξιοποιήθηκαν οι καλές προϋποθέσεις και ο τελικός απολογισμός κατέγραψε ήττα στη διαδικασία των πέναλτι (αν ευστοχούσαμε στο πέμπτο πέναλτι η νίκη ήταν δεδομένη).

Κύπρος: Δημητρίου (60' Κυριακίδης), Παπαμιχαήλ, Κορρέα, Άδωνη, Σπόλιαριτς (60' Σεργίου), Γερολέμου (70' Αναστασίου), Χατζηπασχάλη, Πηλέα, Χαραλάμπους (70' Κατσαντώνης), Λουκά, Παντελή (30' Ματθαίου - 60' Ψύχας).

Μέσα από τους δύο αγώνες του τουρνουά της Ουκρανίας, ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νίκος Ανδρονίκου έδωσε χρόνο σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στην αποστολή όπως είναι γνωστό συμμετέχουν 20 ποδοσφαιριστές, αρκετοί από αυτούς προερχόμενοι από την Εθνική Νέων.

«Πιστεύω ότι παρουσιάσαμε καλύτερη εικόνα από τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ουκρανία και θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε το παιχνίδι. Είδαμε αρκετά πράγματα και με τη συμμετοχή αρκετών ποδοσφαιριστών που κλήθηκαν για πρώτη φορά, ήταν σίγουρα ένα πολύ χρήσιμο τουρνουά και σίγουρα θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νίκος Ανδρονίκου.

Τα φιλικά της Ουκρανίας κατέγραψαν χρήσιμα συμπεράσματα και ήταν τα τελευταία πριν από τις επόμενες υποχρεώσεις μας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21.

**Στην πρεμιέρα του τουρνουά η Κύπρος ηττήθηκε από την Ουκρανία με 3-0 και η Βουλγαρία ηττήθηκε από το Ισραήλ στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 (1-1 ο κανονικός αγώνας).

Καλύτερος ο Γερολέμου
Μετά τη λήξη του σημερινού τελικού, όπου επικράτησε με 1-0 η Ουκρανία του Ισραήλ, πέραν από τις ομαδικές βραβεύσεις των τριών πρώτων ομάδων, οι διοργανωτές θα βράβευσαν επίσης τον καλύτερο τερματοφύλακα, τον καλύτερο αμυντικό, τον καλύτερο μέσο και τον καλύτερο επιθετικό.

Καλύτερος μέρος της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Γιάννης Γερολέμου, που σημειώνεται ότι για πρώτη φορά έλαβε μέρος σε αποστολή της Εθνικής Ελπίδων.
 
**Χορηγός της Εθνικής Ελπίδων είναι η ΕΚΟ (Ελληνικά Πετρέλαια).

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent