Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν και ο τρόπος διεξαγωγής

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Νέων Κ19 Α, Β' και Γ' Κατηγορίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021.

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων K-19 Α’ Κατηγορίας

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα είναι οι εξής:

ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, Ανόρθωση Αμμοχώστου, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας,  Απόλλων Λεμεσού,  Άρης Λεμεσού, Εθνικός Άχνας, Ερμής Αραδίππου, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός Λευκωσίας, Ομόνοια Λευκωσία, Πάφος F.C.        
            
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα είναι διπλοί και διεξάγονται σε δυο γύρους και υποχρεωτικά στις έδρες των διαγωνιζομένων ομάδων. Ο αγώνας του πρώτου γύρου θα διεξάγεται υποχρεωτικά στην έδρα της μιας ομάδας και ο αγώνας του δεύτερου γύρου στην έδρα της άλλης ομάδας.

Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό βαθμών κατά το τέλος του πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Α΄ Κατηγορίας 2020/21, θα ισχύει η αυτόματη διαβάθμιση των δύο τελευταίων ομάδων στον τελικό πίνακα κατάταξης του Πρωταθλήματος. Οι διαβαθμιζόμενες ομάδες θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Β΄ Κατηγορίας κατά την αμέσως επόμενη περίοδο.

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων K-19 Β΄ Κατηγορίας

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα είναι οι εξής:

ΑΕΖ Ζακακίου, Ακρίτας Χλώρακας, Αλκή Ορόκλιης, Αναγέννηση Δερύνειας, Αγία Νάπα, ΑΣΙΛ Λύσης, Διγενής Μόρφου, Δόξα Κατωκοπιάς, Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας, Ε.Ν.Υ. Διγενής Ύψωνα, Εθνικός Άσσιας, Ομόνοια Αραδίππου, Ονήσιλος Σωτήρας 2014, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι διπλοί και διεξάγονται σε δυο γύρους και υποχρεωτικά στις έδρες των διαγωνιζομένων ομάδων. Ο αγώνας του πρώτου γύρου θα διεξάγεται υποχρεωτικά στην έδρα της μίας ομάδας και ο αγώνας του δεύτερου γύρου στην έδρα της άλλης ομάδας.

Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό βαθμών κατά το τέλος του πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Β΄ Κατηγορίας 2020/21, θα ισχύει η αυτόματη διαβάθμιση των τριών τελευταίων ομάδων στον τελικό πίνακα κατάταξης του Πρωταθλήματος. Οι διαβαθμιζόμενες ομάδες θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Γ΄ Κατηγορίας κατά την αμέσως επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Μετά το τέλος το Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Β΄ Κατηγορίας 2020/21, θα ισχύει η αυτόματη άνοδος των δύο πρώτων ομάδων στον τελικό πίνακα κατάταξης του Πρωταθλήματος. Οι προαχθέντες ομάδες θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Α΄ Κατηγορίας κατά την αμέσως επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα είναι οι εξής:

Αχυρώνας Λιοπετρίου, Αμαθούς Αγίου Τύχωνα, Διγενής Ορόκλινης, Εληά Λυθροδόντα, Ελπίδα Αστρομερίτη , Οθέλλος Αθηαίνου, Ομόνοια Ψευδά, ΜΕΑΠ Πέρα Χωριού Νήσου, Χαλκάνορας Ιδαλίου, Π.Ο. Ξυλοτύμπου 2006, Ηρακλής Γερολάκκου, Π.Ο. Ορμήδειας,     ΕΝ.Α.Δ Πόλης Χρυσοχούς, ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας, Ο Κορμακίτης,  Κούρρης Ερήμης, Ομόνοια 1948, Πέγεια 2014, ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, Ολυμπιάδα Λυμπιών

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Στην Α’ Φάση οι ομάδες θα διαχωριστούν ανάλογα με την θέση κατάταξης τους στον πίνακα των πρωταθλημάτων Νέων Κ-19 2019/20, σε δύο ομίλους των 10 ομάδων έκαστος. Για κάθε όμιλο ξεχωριστά θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες σε δύο γύρους. Ο αγώνας του πρώτου γύρου θα διεξάγεται υποχρεωτικά στην έδρα της μίας ομάδας και ο αγώνας του δεύτερου γύρου στην έδρα της άλλης ομάδας.

Οι δύο όμιλοι:

Α’ Όμιλος: Αχυρώνας Λιοπετρίου, Ομόνοια Ψευδά, ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου, Χαλκάνορας Ιδαλίου, Ελπίδα Αστρομερίτη, ΕΝ.Α.Δ Πόλης Χρυσοχούς, Διγενής Ορόκλινης, Αμαθούς Αγίου Τύχωνα, Ομόνοια 1948, ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς.
Β’ Όμιλος: Οθέλλος Αθηαίνου, Π.Ο. Ξυλοτύμπου 2006, Εληά Λυθροδόντα, Ηρακλής Γερολάκκου, Π.Ο. Ορμήδειας, ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας, Ο Κορμακίτης, Κούρης Ερήμης, Πέγεια 2014, Ολυμπιάδα Λυμπιών.

Στη Β’ φάση του Πρωταθλήματος θα συμμετέχουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, με βάση την τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ Φάσης του Πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα έχουν ως εξής:
 
1η ομάδα Α΄ Όμιλου Vs 2η ομάδα Β’ Ομίλου
 2η ομάδα Α’ Ομίλου Vs 1η ομάδα Β’ Ομίλου

Οι δύο νικήτριες ομάδες θα εξασφαλίσουν την αυτόματη άνοδο τους στο Πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Β΄ Κατηγορίας κατά την αμέσως επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2021/22, ενώ θα αγωνιστούν και σε μονό τελικό για ανάδειξη Πρωταθλήτριας ομάδας. Ο τελικός θα διεξαχθεί στην έδρα μίας εκ των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων μέσα από τη διαδικασία κλήρωσης.

Οι δύο ηττημένες ομάδες θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό και η νικήτρια ομάδα θα εξασφαλίσει την άνοδο της στο Πρωτάθλημα Κ-19 Β’ Κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2021/22. Ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί στην έδρα μίας εκ των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων μέσα από τη διαδικασία κλήρωσης.

Για την ανακήρυξη των νικητών οι αγώνες της Β’ Φάσης μπορεί να οδηγηθούν στην παράταση και στα πέναλτι.

Μετά το τέλος του Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας θα διαβαθμιστούν οι 6 ομάδες Νέων Κ-19 των Σωματείων όπου οι αντίστοιχες ομάδες Ανδρών τους θα διαβαθμιστούν από το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας 2020/21 στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ 2021/22. 
 
Οι ομάδες που θα ανέλθουν από τη Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ στην Γ’ Κατηγορία (Ανδρών), υποχρεούνται να δημιουργήσουν ομάδα Νέων Κ-19 για να συμμετάσχουν την ποδοσφαιρική περίοδο 2021/22 στο Πρωτάθλημα Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας 2021/22.

Με αυτό τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα Νέων Κ-19 θα υποβιβάζονται και θα ανεβαίνουν Κατηγορία με βάση την βαθμολογική τους θέση και όχι με βάση το βαθμολογικό απολογισμό της ομάδας Ανδρών του Σωματείου.
Ομάδα που διαβαθμίζεται από το Πρωτάθλημα Κ-19 Γ΄ Κατηγορίας, αλλά η  ομάδα Aνδρών του Σωματείου αγωνίζεται στα Πρωταθλήματα Α΄, Β΄, ή Γ΄ Κατηγορίας (Ανδρών), τότε θα αγωνίζεται υποχρεωτικά στο Κ-19 Γ’ Κατηγορίας και δεν θα ισχύει ο υποβιβασμός της.
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent