Ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΟΠ στην εκδήλωση ήθους

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας κατά τη διάρκεια της εκδήλωση για βράβευσης των ομάδων ήθους και της κοπής της βασιλόπιττας, ανακοίνωσε την απόφαση της Ομοσπονδίας  να προχωρήσει στη σύσταση του CFA Foundation.

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της νέας χορηγηματικής πολιτικής της Ομοσπονδίας. Στο πλαίσιο του CFA Foundation, η ΚΟΠ θα προχωρήσει στη λειτουργία νηπιαγωγείου στο οποίο θα φοιτούν παιδιά των οποίων οι οικογένειες θα έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και θα πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Κούμα, το στρατηγικό σχέδιο της Ομοσπονδίας βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή πετυχαίνοντας τους στόχους που τέθηκαν και με προοπτικές για περεταίρω ανάπτυξη και πρόοδο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. 

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Πρόεδρου της ΚΟΠ στην  εκδήλωση:

Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας για τη νέα χρόνια και την καθιερωμένη επίδοση των βραβείων σε σωματεία που οι ποδοσφαιρικές τους ομάδες διακρίθηκαν στις κατηγορίες ανδρών, νέων, γυναικών και στο πρωτάθλημα του futsal, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε στην προώθηση του fair play.

Το τέλος μιας χρονιάς και η έναρξη μιας καινούργιας, αποτελεί για τον καθένα από εμάς, μια ευκαιρία για μια ανασκόπηση της περιόδου που ανήκει πλέον στο παρελθόν, αλλά και για μια αξιολόγηση όλων των ενεργειών μας, στη βάση των στόχων που θέσαμε, στην προκείμενη περίπτωση, ως ηγεσία του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Βέβαια, όλοι εμείς που άμεσα ή έμμεσα έχουμε σχέση με το ποδόσφαιρο, βρισκόμαστε καθημερινά υπό την κρίση του φίλαθλου κοινού και ευρύτερα της κοινωνίας. Εν πάση περιπτώσει κάνοντας τη δική μας κριτική και ανάλυση της μέχρι σήμερα πορείας μας, διαπιστώνουμε πως το στρατηγικό μας πλάνο βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, πετυχαίνοντας τους στόχους που θέσαμε και δημιουργώντας προοπτικές για περεταίρω ανάπτυξη και πρόοδο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. 

Να είστε βέβαιοι πως ανάμεσα στους στόχους μας, ουδέποτε ήταν η ωραιοποίηση της κατάστασης. Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, καθημερινά παρακολουθούμε τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και εκεί που επιβάλλεται, δεν διστάζουμε να παρέμβουμε για να αντιμετωπίσουμε, ουσιαστικά και αποτελεσματικά,  προβλήματα και στρεβλώσεις, ανεξάρτητα από το κόστος. Εμπόδια πάντα θα υπάρχουν και αυτή είναι η πρόκληση, να μπορούμε έγκαιρα να τα εντοπίζουμε και να τα ξεπερνούμε.

Άλλωστε, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, η ίδια η ζωή, που η κάθε μέρα δεν είναι η ίδια,  με την προηγούμενη, αλλά ούτε και με την επόμενη. Μια πορεία γεμάτη ανατροπές, νίκες, ήττες και ισοπαλίες, συγκινήσεις, θέαμα, απογοητεύσεις και χαρές.

Πριν από δύο μήνες, στο πλαίσιο της λογοδοσίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ για την περίοδο 2017 – 18, είχαμε αναλύσει τον βαθμό υλοποίησης των στρατηγικών μας στόχων. Επιγραμματικά αναφέρω ότι: προωθήσαμε την εφαρμογή της συμφωνίας με το Υπουργείο Οικονομικών για αποπληρωμή των οφειλών των σωματείων απέναντι στο κράτος. Προχωρήσαμε στη σύσταση τμήματος Marketing το οποίο θα ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό που θα αξιολογηθεί πριν προσληφθεί από την UEFA. Ενισχύσαμε την οικονομική προοπτική της Ομοσπονδίας, με την προσέλκυση νέων χορηγών, για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις μας. Αναβαθμίσαμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία πρόσφατα διοργάνωσε στην Κύπρο, σε συνεργασία με την ΚΟΠ, δύο σημαντικά σεμινάρια, το ένα αφορούσε την Ασφάλεια των Γηπέδων και το άλλο εξειδικευμένη προπονητική κατάρτιση.

Εργαζόμαστε μεθοδικά, στο πλαίσιο λειτουργίας της Ακαδημίας διαιτησίας, για προσέλκυση νέων διαιτητών καθώς η διαιτησία μας χρειάζεται και νέο αίμα. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο το πλάνο των Εθνικών ομάδων και προσβλέπουμε σε επιτυχίες. Όσον αφορά την ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου Εθνικών Ομάδων στον Κόρνο, ολοκληρώσαμε τον προκαταρτικό διάλογο με την UEFA και τη FIFA, ενώ αναμένουμε το πράσινο φως από το κράτος για να προχωρήσουμε  στα επόμενα βήματα. 

Τα όσα ανέφερα, μαζί με αρκετά άλλα, βρίσκονται καθημερινά στην ατζέντα μας στην ΚΟΠ, όπου μαζί με το προσωπικό της Ομοσπονδίας, το οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω για την προσπάθεια που καταβάλλει, εργαζόμαστε για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας και γενικότερα όλων των διοργανώσεων. Προσπαθούμε, επίσης, να ανταποκρινόμαστε στα διάφορα αιτήματα που υποβάλλουν τα Σωματεία μας, αλλά και σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικά το ποδόσφαιρο.

Ταυτόχρονα, θα ήθελα για άλλη μια φορά να συγχαρώ δημόσια τις δυο ομάδες μας τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού και την ΑΕΚ Λάρνακα που τίμησαν με την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League τόσο το Κυπριακό ποδόσφαιρο όσο και γενικότερα την Κύπρο. Είναι πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να παρακολουθούμε τις Κυπριακές ομάδες κάθε χρόνο να αγωνίζονται και να διακρίνονται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Φίλες και Φίλοι,
Έχω πει αρκετές φορές πως το ποδόσφαιρο είναι ένα ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας. Σκεφτείτε μόνο το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας μας που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με το συγκεκριμένο άθλημα. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στην Κύπρο, αλλά είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Η οντότητα και η επιρροή του ποδοσφαίρου μας αναγκάζει όλους εμάς να μην περιοριζόμαστε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Έχουμε ευθύνες και υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία. Την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη θα πρέπει να την επιστρέφουμε, αναδεικνύοντας τις αρχές και τις αξίες που οφείλουμε να πρεσβεύουμε ως άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Πρόσφατα, η ΚΟΠ ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει στη σύσταση ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της νέας χορηγηματικής πολιτικής της Ομοσπονδίας. Το CFA Foundation είναι πλέον γεγονός, καθώς έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες επίσημης εγγραφής του. Θα πρέπει να σας πω ότι η απόφασή μας αγκαλιάστηκε με θέρμη από την UEFA. Απόψε, λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ουσία στη λειτουργία του νεοσύστατου αυτού Ιδρύματος. Το CFA Foundation αναλαμβάνει τη λειτουργία νηπιαγωγείου, στο οποίο θα φοιτούν παιδιά των οποίων οι οικογένειες θα έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και θα πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, απλά να σημειώσω ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν νηπιαγωγεία σε όλες τις επαρχίες.

Επαναλαμβάνω, το ποδόσφαιρο έχει υποχρέωση να επιστρέφει στην κοινωνία, την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που λαμβάνει από αυτήν. Δεν θέλουμε μόνο πρωταθλητές στα γήπεδα, θέλουμε και πρωταθλητές στη ζωή. Κάτι, που αναδεικνύει και η αποψινή εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στο τίμιο παιγνίδι, το γνωστό Fair Play και ιδιαίτερα αυτούς που κατάφεραν με τις ενέργειές τους να το αναδείξουν και να το προωθήσουν.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και εύχομαι στον καθένα από εσάς κάθε επιτυχία εντός και εκτός γηπέδου,

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent