Συνεργασία ΚΟΠ – Green Dot για διαχείριση αποβλήτων συσκευασίας

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
Από τις 20 Μαΐου μέχρι και τις 5 Ιουνίου, 2024 φιλοξενείται στην Κύπρο η τελική φάση του UEFA EURO Under-17.

Το τουρνουά διαχρονικά αποτελεί σημείο αναφοράς και εφαλτήριο όλων των ανερχόμενων αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρόκειται συνεπώς, για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που ανέλαβε ποτέ η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης της, η ΚΟΠ προχώρησε σε συνεργασία με την Green Dot Cyprus για την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας που θα προκύψουν καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευση και των δύο φορέων στην περιβαλλοντική διαχείριση και στις βιώσιμες πρακτικές.

Για τις ανάγκες του τουρνουά, κατασκευάστηκαν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης PMD (Plastic-Metal-Drink cartons) σε σχήμα ποδοσφαιρικού τέρματος, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στρατηγικά σε όλους τους χώρους των γηπέδων και των προπονητικών κέντρων. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τουρνουά και στην προώθηση της ανακύκλωσης μεταξύ των συμμετεχόντων και των φιλάθλων.

Με τη συμβολή της Green Dot, το τουρνουά αναμένεται να αποτελέσει ευρωπαϊκό πρότυπο για το πως οι μεγάλες εκδηλώσεις μπορούν να ενσωματώσουν απρόσκοπτα βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων τους.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent