Άρθρο του Α. Μουσκάλλη: EURO U17, μια όαση χαράς, ξεγνοιασιάς, διασκέδασης, ανθρωπιάς

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024
Ο προπονητής ποδοσφαίρου Ανδρέας Μουσκάλλης αρθρογραφεί για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO U17 από την ΚΟΠ και τονίζει τη σημασία να αγκαλιάσουν όλοι αυτή τη μεγάλη διοργάνωση η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας, το ποδόσφαιρο μας και για τους νέους μας. 

Το άρθρο του Ανδρέα Μουσκάλλη:

«Η τελική φάση του EURO U17 2024, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 20 Μάϊου μέχρι τις 5 Ιουνίου της τρέχουσας χρονιάς. Θεωρώ ότι του Τουρνουά αυτό είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που ανέλαβε ποτέ η Κύπρος και η Ποδοσφαιρική της Ομοσπονδία (ΚΟΠ). 

Η ΚΟΠ έχει την στήριξη της Πολιτικής και Αθλητικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και των Χορηγών της, για την προετοιμασία και διεξαγωγή της τελικής Φάσης του EURO U17. Η διοργάνωση του Τουρνουά αποτελεί βάλσαμο στις ποδοσφαιρικές μας πληγές, καθώς και μήνυμα αισιοδοξίας, πίστης, σεβασμού και εκτίμησης , προς ένα μοναδικό κοινωνικό αγαθό. Το Ποδόσφαιρο.

Η συμμετοχή και της δικής μας ποδοσφαιρικής ομάδας των νέων U17 , αποτελεί επίσης πρόκληση για την Κύπρο και το Ποδόσφαιρο της. Πρόκληση και πρόσκληση αποτελεί και η συμμετοχή του κόσμου στα γήπεδα για παρακολούθηση όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και όλων των άλλων Ποδοσφαιρικών ομάδων των νέων, των χωρών της Ευρώπης της τελικής φάσης.

Είναι σημαντικό όμως τα παιγνίδια της δικής μας  ομάδας να γίνονται σε γεμάτα γήπεδα, ενθαρρύνοντας και βοηθώντας τα παιδιά μας στην επιτυχία.
Η επιτυχία  αυτή της διοργάνωσης της Τελικής Φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων κάτω των 17 χρονών, δεν είναι μόνο επιτυχία της ΚΟΠ και του Ποδοσφαίρου μας αλλά είναι και μια μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας και σαν τέτοια οφείλουμε να την διαχειριστούμε.

Την περίοδο αυτή από τις 20 Μάϊου μέχρι τις 5 Ιουνίου πρέπει να ντυθούν όλοι οι Κύπριοι φίλαθλοι με την φανέλα του οπαδού της Εθνικής μας Ομάδας , των παιδιών μας και όχι της σωματειακής τους προτίμησης . Να  παρακολουθήσουν τους αγώνες του Τουρνουά, οι οποίοι θα τους προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα, και μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Τα παιγνίδια αυτά των νέων, προσφέρουν απόλαυση , χαρά , ξεχωριστή ικανοποίηση και ανάταση, μακριά από ποδοσφαιρικές  αγωνίες και νευρικότητες. Οι αγώνες των νέων αποτελούν την αυθεντικότητα , τον ρομαντισμό και την προοπτική του ποδοσφαίρου και των διαχρονικών  Αξιών του. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΚΟΠ και στους Αξιωματούχους της, για την μεγάλη αυτή επιτυχία να κερδίσει και να οργανώσει την σημαντική αυτή Ποδοσφαιρική διοργάνωση στον τόπο μας.

Το UEFA Euro K17 2024,  θα καταστήσει την πατρίδα μας το επίκεντρο της Ποδοσφαιρικής Ευρώπης και η επιτυχία της διοργάνωσης, θα αντανακλά όχι μόνο στο Ποδόσφαιρο μας αλλά και στην κοινωνία μας και στην πατρίδα μας.

Οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι και  πολίτες δίνουν τεράστια σημασία στα πρωταθλήματα των νέων μας, τα οποία θα παρακολουθήσουν μέσα από τις συνεχείς τηλεοπτικές μεταδόσεις. Θεωρώ ότι εμείς στην Κύπρο δεν επιδεικνύουμε το ανάλογο ενδιαφέρον για το Ποδόσφαιρο των νέων μας και των διοργανώσεων τους. Το Πρωτάθλημα αυτό ας γίνει η αφετηρία για όλους μας, να τιμήσουμε τα παιδιά μας και το νεανικό ποδόσφαιρο όλης της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα τιμούμε το τόπο μας, την πατρίδα μας και το ποδόσφαιρο μας. Αποδεικνύουμε το Ποδοσφαιρικό Πολιτισμό μας  και το δυναμικό επίπεδο του ποδοσφαίρου μας. Το ποδόσφαιρο είναι  πολιτισμός. Λαοί χωρίς ποδόσφαιρο στερούνται ενός πολύ μεγάλου μερίσματος του πολιτισμού τους. Ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο των νέων παιδιών , εκπέμπει μεγάλα  κοινωνικά, παιδαγωγικά, πολιτιστικά και αξιακά μηνύματα. Ταυτόχρονα αναδεικνύει το FAIR PLAY, το Εύ Αγωνίζεσθαι ως κύρια  παράμετρος της ζωής μας και την φιλία , κατανόηση, τον σεβασμό , την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά κυρίαρχα στοιχεία και εργαλεία  της κοινωνικοποίησης των νέων μας, της κοινωνίας μας.

Το Ποδόσφαιρο γενικά και ειδικά τα πρωταθλήματα των νέων μας, αποτελούν το καμίνι μέσα στο οποίο καίγονται όλες οι αρνητικές, παραβατικές και βίαιες διαθέσεις των νέων μας. Η εποχή μας δυστυχώς είναι γεμάτη από τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές των νέων μας, σ΄όλες τις  εκφάνσεις, της κοινωνίας μας. Η ενασχόληση των παιδιών μας με το ποδόσφαιρο και τις Αξίες του, δημιουργεί δυνατά και διαχρονικά αντισώματα , στην βία και στην τοξικότητα.

Όλοι μας οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τους νέους μας, τα παιδιά μας να αγαπήσουν , να εκτιμήσουν και να σεβαστούν αυτό το κοινωνικό αγαθό που μας δίνει  απλόχερα Αρχές και Αξίες προετοιμάζοντας τα νέα παιδιά , στον δύσκολο δρόμο μιας ζωής απρόβλεπτης, άδικης, άνισης, βίαιης και απάνθρωπης.
Το Ποδόσφαιρο και οι Αξίες του, στέκονται απέναντι από την βία και  την τοξικότητα και αποτελεί ένα διαρκές αφήγημα και ξυπνητήρι φιλίας και ανθρωπιάς.

Αντιλαμβάνομαι τις μεγάλες προσπάθειες της    ΚΟΠ και των Αξιωματούχων της, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων συναδέλφων τους και να τιμηθούν με την ανάληψη της μεγάλης αυτής διοργάνωσης UEFA Euro K17 2024 από τις 20 Μάϊου μέχρι  τις 5 Ιουνίου. Αξίζουν συγχαρητήρια αυτής  και έπαινος.

Το Τουρνουά αυτό , ανοίγει διάπλατα επίσης τις πόρτες  της Ευρώπης για τα νεαρά ποδοσφαιρικά ταλέντα μας. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και παρακολούθηση  από τους προπονητές και ειδικούς τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων. Το ξεχωριστό αυτό Τουρνουά από τις 20 Μάϊου μέχρι τις 5 Ιουνίου , αποτελεί ένα συνέδριο , σεμινάριο ποδοσφαιρικού ταλέντου και δεξιοτήτων , αρετής, παιδαγωγικής ψυχολογικής και πνευματικής πρακτικής.

Είναι ένα σπάνιο και μοναδικό εργαστήρι δημιουργίας φανταστικής ατμόσφαιρας, χαράς , ικανοποίησης και ξεγνοιασιάς.

Όλη η Κύπρος  με τα παιδιά  της να συμμετάσχουν σ’ αυτή την ποδοσφαιρική πανδαισία με ενθουσιασμό, αφήνοντας πίσω τους τις δυσκολίες και τα προβλήματα. 
Βλέποντας το Τουρνουά αυτό , ως όαση ομορφιάς, διασκέδασης και χαράς. Η πρόκληση για την επιτυχία της μεγάλης αυτής Ποδοσφαιρικής Διοργάνωσης είναι πολύ μεγάλη. Εχω  την ισχυρή πεποίθηση  ότι όλοι οι Αθλητικοί , πολιτειακοί, κοινωνικοί φορείς και σύνολα, θα συνεργασθούν αρμονικά για την  άριστη εκτέλεση της σπουδαίας αυτής Διοργάνωσης. Πρωτοπόρος και ηγήτορας θεωρώ ότι θα βρίσκεται η Ποδοσφαιρική Αρχή του τόπου μας η ΚΟΠ και οι  χιλιάδες πιστοί  φίλοι του  Ποδοσφαίρου μας.

Καλή Επιτυχία Κύπρος.
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό ίσως και με νέες Ιδέες θα το ξαναδημοσιεύσω όταν θα είμαστε κοντά στην έναρξη του Τουρνουά».

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent