Σημαντικές αλλαγές στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2024

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022
Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συνεδρίασε χθες στη Βιέννη και πήρε αποφάσεις οι οποίες φέρνουν σημαντικές αλλαγές στις διοργανώσεις της από την ποδοσφαιρική περίοδο 2024 - 2025. 

Στο Champions League, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη φάση των ομίλων αυξάνονται από 32 σε 36. Καταργούνται οι όμιλοι όπως τους γνωρίζαμε. Με το νέο τρόπο διεξαγωγής, θα γίνει μια ενιαία λίγκα και η κάθε ομάδα θα δίνει οκτώ αγώνες με οκτώ διαφορετικές ομάδες, τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός έδρας. Μέχρι σήμερα, η κάθε ομάδα έδινε έξι αγώνες με τρεις διαφορετικές ομάδες. 

Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης, πέραν του ότι οι οκτώ πρώτες ομάδες θα προκρίνονται στη φάση των "16" ενώ οι ομάδες από την 9η μέχρι την 24η θέση, θα αγωνίζονται σε play-offs για να προκριθούν άλλες οκτώ ομάδες. 

Οι τέσσερις επιπρόσθετες θέσεις στο Champions League θα διανέμονται ως ακολούθως:

-Μια θέση θα πηγαίνει στην ομάδα που θα τερματίζει στην 3η θέση του πρωταθλήματος της χώρας που θα βρίσκεται στην 5η θέση στην κατάταξη της UEFA.
-Μια θέση θα πηγαίνει σε πρωταθλήτρια ομάδα από χώρα που η Πρωταθλήτρια της δεν εξασφαλίζει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους. Αυτό αφορά και την Πρωταθλήτρια Κύπρου αφού πλέον, από το Champions Path, θα προκρίνονται στους ομίλους πέντε αντί τέσσερις ομάδες. 
-Οι άλλες δύο θέσεις θα πηγαίνουν στις χώρες των οποίων οι ομάδες θα έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς συνολικά στις διοργανώσεις της UEFA την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (αριθμός βαθμών διά αριθμός ομάδων που συμμετείχαν). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA "παρόμοιες αλλαγές θα προκύψουν τόσο στο Europa League όσο και στο Conference League με συμμετοχή 36 ομάδων στη φάση των ομίλων" χωρίς όμως να ανακοινώνονται περισσότερες λεπτομέρειες στην παρούσα φάση. 

"Οι αποφάσεις λήφθηκαν ομόφωνα από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA, την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων, τις Ευρωπαϊκές Λίγκες και τις Ομοσπονδίες. Όλοι συμφώνησαν με αυτές τις αλλαγές, κάτι που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πιο ενωμένο από ποτέ" , δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίας της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν. 

Στη συνεδρία της Ε.Ε. της UEFA συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας. 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent