Η συνέντευξη του Τσέντομιρ Γιανέφσκι στο πρόγραμμα αγώνα του τελικού Κυπέλλου

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021
Το 1991, όταν ο Ολυμπιακός Λευκωσίας αγωνιζόταν σε τελικό Κυπέλλου για τελευταία φορά, ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι κατακτούσε το Κύπελλο Βελγίου ως ποδοσφαιριστής της Club Brugge.

Τριάντα χρόνια μετά, ο 60χρόνος προπονητής, αφού οδήγησε τους Μαυροπράσινους στην πρώτη εξάδα του Πρωταθλήματος, θέλει να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου με την κατάκτηση του Κυπέλλου Coca – Cola.

Διαβάστε τη συνέντευξη του προπονητή του Ολυμπιακού Λευκωσίας στο πρόγραμμα αγώνα που ετοίμασε η ΚΟΠ για τον τελικό Κυπέλλου Coca - Cola.

-Κύριε Γιανέφσκι, είστε ο προπονητής που οδήγησε ξανά τον Ολυμπιακό σε τελικό Κυπέλλου μετά από 30 χρόνια. Ποια τα συναισθήματα σας;
«Φυσικά το συναίσθημα είναι υπέροχο γιατί για τον Ολυμπιακό δεν αναμένεται συνήθως να είναι στον τελικό. Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα για μένα, γιατί όταν ήμουν σε μεγαλύτερα κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς , η Club Brugge, ο Ερυθρός Αστέρας, ήταν φυσιολογικό για αυτούς τους συλλόγους να είναι στον τελικό ή να αγωνίζονται για το πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια των 40 χρόνων καριέρας μου είναι η έκτη μου φορά σε τελικό. Ήμουν δύο  φορές ως παίκτης, δύο φορές ως βοηθός προπονητής και δύο φορές ως προπονητής. Χάρη στους παίκτες, το προπονητικο τιμ και την διοίκηση το πετύχαμε αυτό, δεν το έκανα μόνος μου, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να το κάνω».

- Είναι η πρώτη φορά που έχετε την ευκαιρία ως προπονητής να διεκδικήσετε ένα τρόπαιο στην Κύπρο. Πως νιώθετε για αυτό;
«Ο Ολυμπιακός είναι η τρίτη ομάδα που δουλεύω στην Κύπρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζουμε στον τελικό και έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το τρόπαιο. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα να κερδίσω ένα κύπελλο σε τρίτη διαφορετική χώρα, αφού το έχω ήδη κερδίσει στο Βέλγιο, στην Ελλάδα και ας ελπίσουμε ότι οι παίκτες μου θα με κάνουν νικητή και στην Κύπρο».

-Ποια είναι η άποψη σας για την ομάδα της Ανόρθωσης με την οποία θα παίξετε στον τελικό;
«Η Ανόρθωση είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Κύπρο με μεγάλη ιστορία με πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα. Ήταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίθηκε σε ευρωπαικούς ομίλους και γι 'αυτό τους σέβομαι».

-Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν το νικητή σε τέτοιες αναμετρήσεις;
«Οι λεπτομέρειες παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Είναι 90 λεπτά και όλα είναι πιθανά. Η Ανόρθωση λόγω της ιστορίας και της εμπειρίας της ίσως να θεωρείται το φαβορί αλλά η ομαδα μου θα δώσει τα πάντα για να κατακτήσει το κύπελλο».

- Η τελευταία κατάκτηση Κυπέλλου για τον Ολυμπιακό ήταν το 1977. Αυτό δημιουργεί επιπρόσθετη πίεση στην ομάδα σας;
«Αυτό δεν δημιουργεί πίεση, έγινε πριν από πολύ καιρό. Οι παίκτες μου είναι ήδη ήρωες για το επίτευγμά τους να είναι στην κορυφαία εξάδα και στον τελικό του κυπέλλου. Θέλουν να σπάσουν αυτό το ρεκόρ. Θα προετοιμαστούμε σοβαρά και η Ανόρθωση έχει την περισσότερη πίεση. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε και να κάνουμε τους οπαδούς μας και την διοίκηση περήφανους. Περίμεναν πολύ καιρό για ένα τρόπαιο και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σπάσουμε αυτήν την παράδοση».

- Είναι ένας τελικός με μοιρασμένες πιθανότητες για κατάκτηση του Κυπέλλου; Ή πιστεύετε πως έχει προβάδισμα κάποια από τις δύο ομάδες; 
«Είναι ενας τελικός για το Κύπελλο. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Ένα παιχνίδι, ένας νικητής. Όλα είναι πιθανά, όπως είπα ήδη, οπότε κανείς δεν έχει προβάδισμα».

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent