Τα αποτελέσματα του ελέγχου κριτηρίων UEFA

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι τα Σωματεία που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Cyta περιόδου 2020 - 2021 εξασφάλισαν αδειοδότηση μέσα από τη διαδικασία ελέγχου κριτηρίων σε πρόσφατη συνεδρία της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων.

Από τη διαδικασία του ελέγχου πέρασαν με επιτυχία τα ακόλουθα σωματεία:         
 
ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού, ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς, ΕΝ Παραλιμνίου, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου, ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας, ΠΑΦΟΣ FC, ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας, ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών.     

Συνεχίζεται η εξέταση  για το φάκελο του σωματείου ΕΡΜΗΣ Αραδίππου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εξετάστηκαν τα στοιχεία που κατέθεσαν τα Σωματεία για τα νομικά κριτήρια, τα αθλητικά κριτήρια, τα οικονομικά κριτήρια, τα διοικητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής.          
 
Σημειώνεται ότι για τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας και μετά από απαίτηση της UEFA, δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ τα έξοδα των αντιπροσώπων ποδοσφαιριστών και η οικονομική πληροφόρηση του κάθε σωματείου για το έτος 2019 για να επιτυγχάνεται πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση του φίλαθλου κοινού.   

Τα στοιχεία δημοσιεύονται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.cfa.com.cy/Gr/downloads/2

Επίσης για πρώτη φορά έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος στα γυναικεία σωματεία και πέρασε με επιτυχία το σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ Ladies το οποίο θα αγωνιστεί στη διοργάνωση UEFA Women’s Champions League 2020-2021.    
                                                                                           
Κριτήρια υποδομής                                                                                
Τα στάδια που έχουν δηλωθεί από τα σωματεία Α’ Κατηγορίας έχουν εγκριθεί νοουμένου ότι θα ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας τους από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων.

Επίσης, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των σταδίων από το αρμόδιο τμήμα της UEFA για σκοπούς διεξαγωγής Ευρωπαϊκών αγώνων ισχύουν τα εξής

*Το Στάδιο ΓΣΠ κατατάσσεται στην κατηγορία 4 με δυνατότητα χρήσης για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες.          
 
*Το Στάδιο ΑΕΚ Αρένα κατατάσσεται στην κατηγορία 3 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τα play – offs του Europa League.
 
*Το Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κατατάσσεται στην κατηγορία 2 και μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και του Europa League αντίστοιχα.  

Σημειώνεται ότι μετά τα βελτιωτικά έργα που έχουν γίνει στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», κατατέθηκε αίτημα από την Ανόρθωση στο αρμόδιο τμήμα της UEFA για επαναξιολόγηση και αναβάθμιση της κατηγορίας του σταδίου.

*Το Τσίρειο Στάδιο κατατάσσεται στην κατηγορία 2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με το φως της ημέρας μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και του Europa League αντίστοιχα.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent