2016: Η εκτός έδρας νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Τουρκίας (video)

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020
Την περασμένη εβδομάδα, θυμηθήκαμε την πρώτη νίκη της Εθνικής Ελπίδων σε επίσημο αγώνα ( https://www.cfa.com.cy/Gr/news/39833) .

Σήμερα, συνεχίζουμε τα αφιερώματα με τις επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων σε προκριματικές φάσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 της UEFA, προβάλλοντας, για πρώτη φορά, τα στιγμιότυπα της νίκης επί της Τουρκίας με 1-0 την 1η Σεπτεμβρίου 2016 στο στάδιο Osmanli  της Άγκυρας.

Ο αγώνας αφορούσε την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 και ήταν η πρώτη νίκη της Εθνικής μας στον όγδοο όμιλο. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ήταν η πρώτη παρουσία του Νίκου Ανδρονίκου στον πάγκο της ομάδας μας σε επίσημο παιχνίδι.

Εξαιρετική η παρουσία από τους διεθνείς μας που έφτασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα με γκολ που σημειώθηκε στο 22ο λεπτό. Ο Κυριάκος Παναγή μετά από ωραία προσπάθεια κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη επαναρθωτική της Τουρκίας και ο  Φάνος Κατελάρης με απευθείας εκτέλεση πέτυχε το γκολ της νίκης.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Γιώργο Τασουρή, Ανδρέα Καρό (75' Ιωάννης Κούσουλος), Ανδρέα Κυριάκου, Νικόλα Ιωάννου, Χρίστο Γουήλερ, Φάνο Κατελάρη (66' Ανδρέας Φράγκου), Βασίλη Παπαφώτη, Γιώργο Αρέστη, Κυριάκο Παναγή (46' Ανδρέας Παχίπης), Γιάννη Πίττα, Μηνά Αντωνίου.

Στον πάγκο Ευάγγελος Γεωργίου (τερματοφύλακας), Ραφαήλ Αναστασίου, Μάριος Ηλία, Νικόλας Αλεξίου.