Χιλιάδες παιδιά θα απολαύσουν ξανά το αγαπημένο τους άθλημα μέσα από τα Πρωταθλήματα της ΚΟΠ

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

Δυστυχώς η φετινή αγωνιστική περίοδος λόγω της  πανδημίας του Κορονωϊού και της αβεβαιότητας που υπάρχει, δεν ολοκληρώθηκε στα Πρωταθλήματα Παίδων που διοργανώνει η ΚΟΠ.

Παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν πως τα Πρωταθλήματα θα πρέπει να ολοκληρώνονται στον αγωνιστικό χώρο, οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν άφησαν άλλη επιλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Με προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα αλλά και τις επιπρόσθετες υποχρεώσεις που θα δημιουργηθούν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές με την επανέναρξη της σχολικής περιόδου και από την εξεταστική περίοδο, ομόφωνα λήφθηκε  η οδυνηρή απόφαση για ακύρωση όλων των διοργανώσεων Παίδων για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020.

Το ραντεβού λοιπόν ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά, όλοι ευχόμαστε να περάσει όσο το δυνατό με λιγότερες συνέπειες η δύσκολη περίοδος που διανύει η χώρα μας και μέσα από τους σχεδιασμούς της Ομοσπονδίας, τα παιδιά θα έχουν ξανά την ευκαιρία να απολαύσουν σύντομα το αγαπημένο τους άθλημα.
 
Χιλιάδες παιδιά είχαν την ευκαιρία από τη διοργάνωση των Πρωταθλημάτων της ΚΟΠ πάνω σε παγκύπρια βάση και με υψηλότερο βαθμό δυσκολίας, να κερδίσουν σημαντικές εμπειρίες και με την καλύτερη προετοιμασία που γίνεται από τις ομάδες μας αλλά και τη συμμετοχή τους στις Εθνικές μας ομάδες, να κερδίσουν έδαφος για την ανέλιξη της καριέρας τους.

Μέσα από αυτά τα Πρωταθλήματα και τη συνεχή παρακολούθηση αγώνων από τους Ομοσπονδιακούς μας προπονητές, αρχίζει όπως είναι γνωστό και η συγκρότηση της βάσης για τις μικρές ηλικιακά Εθνικές μας ομάδες.

125 ομάδες σε 7 Πρωταθλήματα
Η φετινή χρονιά άρχισε με τη διεξαγωγή επτά πρωταθλημάτων από τις ηλικίες U14 μέχρι U17 όπου συμμετείχαν 125 συνολικά ομάδες.

Συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν με καθορισμένα κριτήρια τέσσερα Προαιρετικά Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων όπου οι ομάδες ήταν υποχρεωμένες να λάβουν μέρος και στις τέσσερις Κατηγορίες (72 ομάδες).

Συμμετείχαν 18 ομάδες σε κάθε ηλικιακή Κατηγορία και μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, ο συνολικός βαθμολογικός συντελεστής των ομάδων σε όλα τα Πρωταθλήματα, καθόρισε και τη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης που άρχισε με τα Πρωταθλήματα Ανώτατης και Επίλεκτης Κατηγορίας.

Η Ομοσπονδία παράλληλα διοργάνωσε τρία Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων για τις ηλικίες U14, U15 και U17 με τη συμμετοχή 53 ομάδων.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα U14 άρχισε με τη συμμετοχή 20 ομάδων και μετά την ολοκλήρωση 19 αγωνιστικών, η βαθμολογική κατάταξη καθόρισε και τη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης. Στον πρώτο όμιλο συμμετείχαν οι δέκα πρώτες ομάδες και στο δεύτερο όμιλο οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 11-20.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα U15 άρχισε με τη συμμετοχή 15 ομάδων και σύμφωνα με την προκήρυξη θα ολοκληρωνόταν στους δύο γύρους με 28 αγωνιστικές.

Στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων U17 είχαμε 18 συμμετοχές και μετά την ολοκλήρωση ενός γύρου, οι ομάδες ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση συνέχισαν σε δύο ομίλους της δεύτερης φάσης.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent