Πρωταθλήτρια στο φινάλε

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018
Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του φετινού Πρωταθλήματος Παίδων U17 με την ΑΕΛ να εξασφαλίζει τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική της διαδρομής των 38 αγωνιστικών.
 
Η ΑΕΛ έκοψε πρώτη το νήμα με διαφορά ενός βαθμού από το ΑΠΟΕΛ και πανηγύρισε τον τίτλο μετά το εκτός έδρας νικηφόρο 2-0 επί του Ολυμπιακού Λευκωσίας.
 
Η 36η αγωνιστική αποδείχτηκε σημαδιακή, καθώς η ΑΕΛ μετά το νικηφόρο 3-1 επί του ΑΠΟΕΛ πήρε κεφάλι και διατήρησε το +1 που της χάρισε την πρωτιά.
 
Ο συναγωνισμός ήταν έντονος και για μεγάλο χρονικό διάστημα την πρώτη θέση διεκδικούσαν και άλλες ομάδες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Απόλλωνα.
 
Η πρωταθλήτρια ΑΕΛ ανέδειξε την καλύτερη επιθετική γραμμή (172 τέρματα) και το ΑΠΟΕΛ την καλύτερη αμυντική γραμμή με παθητικό 27 τέρματα.
 
Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι η ΑΕΛ δεν σκόραρε μόνο σε 2 από τους 38 αγώνες της. Στην 27η αγωνιστική όταν ηττήθηκε στη Λακατάμια από το ΘΟΪ με 1-0 και στην 35η αγωνιστική όταν ηττήθηκε εκτός έδρας επίσης με 1-0 από τον Απόλλωνα.
 
ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ πανηγύρισαν τις περισσότερες νίκες (31) και ακολούθησε ο Απόλλωνας με 29 νίκες. Η ΑΕΚ έφερε τις περισσότερες (10) ισοπαλίες και ο Ολυμπιακός, η Νέα Σαλαμίνα, ο Άρης και ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου τις λιγότερες ισοπαλίες (2).
 
Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Ηλία που πέτυχε 43 τέρματα με τη φανέλα του Εθνικού Άχνας σε 35 συμμετοχές. Στις τελευταίες δύο αγωνιστικές πέτυχε εννέα συνολικά τέρματα και ξεπέρασε τον Αναστάση Κόκκινο (Ανόρθωση) που έκλεισε τη χρονιά με 38 τέρματα σε 36 συμμετοχές.
 
Αμέσως πιο κάτω με 37 τέρματα ο Ανδρόνικος Κακουλλής (Ομόνοια Λευκωσίας) με συμμετοχή σε 22 αγώνες, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν τραυματίας.
 
Το δυναμικό της ΑΕΛ
Ο προπονητής της ΑΕΛ Χαράλαμπος Συμεού στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου χρησιμοποίησε συνολικά 28 ποδοσφαιριστές.
 
Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής με 2645 λεπτά ο Χριστόφορος Φραντζής που έπαιξε σε 36 αγώνες από τους 38 αγώνες. Σε 36 αγώνες συμμετείχε επίσης ο Χαράλαμπος Μελαναρκίτης αλλά με 2584 λεπτά.
 
Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών αναδείχτηκε ο Μαρτίνος Ζήνωνος με 34 τέρματα και ακολούθησε με 32 τέρματα ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης.
 
Αναλυτικά ο κατάλογος με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο φετινό Πρωτάθλημα:

Δημήτρης Αβραάμ, Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου, Ευάγγελος Ανδρέου, Ευαγόρας Αντωνίου, Έντουαρντ Αντωνίου, Ιωάννης Δωράτης, Σάββας Ευαγγέλου, Μαρτίνος Ζήνωνος, Μαρίνος Ιντζεγιάννης, Ιωάννης Ιωσήφ, Χάρης Καψός, Μάριος Κυριάκου, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Νεόφυτος Λεάνδρου, Στέλιος Λοϊζου, Χαράλαμπος Μελαναρκίτης, Σωκράτης Μυλόπουλος, Μάριος Νεοφύτου, Ευγένιος Παναγή, Βασίλης Παφίτης, Χριστόφορος Πέτρου, Άντονυ Αλεξάντρα Σάβο, Αντώνης Συμεού, Χριστόφορος Φραντζής, Ανδρέας Χαραλάμπους, Δημήτρης Χριστοδούλου, Sotiri De Pinto, Strahinja Kerkez.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent