Στιγμιότυπο από τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο το 1986. Εκείνη τη χρονιά, οι δυο ομάδες έπαιξαν για πρώτη φορά στο Super Cup.
---------------------------
Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους αναμέτρηση σε αγώνα Super Cup (ή Ασπίδα ΚΟΠ όπως ονομαζόταν στο παρελθόν), ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας διεκδικούν απόψε το πρώτο τρόπαιο της ποδοσφαιρικής περιόδου.
Συνολικά οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε αυτή τη διοργάνωση τέσσερις φορές και η σημερινή, είναι η πέμπτη.
Η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ήταν το 1986.Το ΑΠΟΕΛ ήταν Πρωταθλητής και ο Απόλλωνας Κυπελλούχος. Νικητής τότε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα με σκορ 6-5.
Η δεύτερη φορά ήταν το 1992 με νικητή και πάλι το ΑΠΟΕΛ με 3-0.
Το τρίτο ραντεβού των δύο ομάδων στο Super Cup ήταν το 2006 με νικητή τον Απόλλωνα στην παράταση 3-1 αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με ισοπαλία 1-1.
Η τέταρτη συνάντηση των δύο ομάδων στο θεσμό έγινε το 2013 με νικητή το ΑΠΟΕΛ 1-0.
30 χρόνια μετά την πρώτη φορά
Τελευταίες Ειδήσεις
Σε ρυθμούς Super Cup
Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής (23/09)
Έφεση από τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ κατά της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής
Εθνική Νέων: Προετοιμάζεται για την αποστολή στη Μολδαβία
Ποδόσφαιρο, φιλίες και διεθνής συνεργασία στην Αγία Νάπα
Μάριος Νικολάου: «Όταν αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα εκπροσωπείς τη χώρα σου και πρέπει να τα δίνεις όλα»
Super Cup: ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ θα διεκδικήσουν την 1η Οκτωβρίου τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο Futsal
Μ. Έντουαρντς: «Περήφανος που είμαι στην Εθνική Κύπρου» (video)
Κύπελλο Coca-Cola: Στις 25 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της Α' φάσης
Τα σημεία πώλησης των νέων εμφανίσεων της Εθνικής σε όλη την Κύπρο





