Oκτάλεπτη αποβολή

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από τις 2 μέχρι τις 6 Μαρτίου η ΚΟΠ σε συνεργασία με την UEFA διοργανώνουν διεθνές τουρνουά για Εθνικές ομάδες Παίδων U-14 και U-15.
 
Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν οι Εθνικές ομάδες της Κύπρου, της Γεωργίας, των Σκοπίων και της Αρμενίας.
 
Όπως έχει ενημερώσει την ΚΟΠ η UEFA, στο τουρνουά αυτό θα ισχύσει ο κανονισμός της «οκτάλεπτης αποβολής» .
 
Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτό, ποδοσφαιριστής ο οποίος επιδεικνύει αντιαθλητική συμπεριφορά, προκαλεί καθυστέρηση στον αγώνα, δεν τηρεί τη σωστή απόσταση από την μπάλα στις εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ, παραβιάζει κατ’ επανάληψη τους κανονισμούς του παιχνιδιού και σκόπιμα εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του διαιτητή ή μπαίνει στο γήπεδο χωρίς την άδεια του διαιτητή, θα τιμωρείται με αποβολή οκτώ λεπτών από τον αγώνα.
 
Κατά τη διάρκεια της αποβολής του, ο ποδοσφαιριστής δεν δικαιούται να αντικατασταθεί από τον προπονητή του. Υπεύθυνος για τον χρόνο θα είναι ο τέταρτος διαιτητής.
 
Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των οκτάλεπτων αποβολών που μπορεί να τιμωρηθεί ένας ποδοσφαιριστής στη διάρκεια ενός αγώνα.
 
Ο κανονισμός αυτός, ο οποίος έχει ονομαστεί από την UEFA ως «Sin Bin System»  αφορά και τους τερματοφύλακες.
 
Σε σχέση με τους υπόλοιπους κανονισμούς του τουρνουά, το κάθε ημίχρονο θα έχει διάρκεια 40 λεπτών και η κάθε ομάδα θα δικαιούται εννέα αλλαγές. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν θα επιτρέπονται πέραν των τριών διακοπών για αλλαγές από κάθε ομάδα.
 
Σε περίπτωση ισοπαλίας στους αγώνες, δεν θα υπάρχει ημίωρη παράταση αλλά οι αγώνες θα κρίνονται στη διαδικασία των πέναλτι.
 
Πριν την έναρξη των αγώνων του τουρνουά, η ΚΟΠ και οι αξιωματούχοι της UEFA που θα έρθουν στην Κύπρο για τη διοργάνωση, θα ενημερώσουν τους διαιτητές και τους υπεύθυνους των ομάδων για τους κανονισμούς που θα ισχύσουν.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent