Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ χαρακτήρισε τη χρονιά που ολοκληρώνεται την Τετάρτη με τον τελικό Κυπέλλου Coca-Cola, την καλύτερη στην ιστορία του διασωματειακού ποδοσφαίρου.">

«Η κορυφαία χρονιά στην ιστορία του διασωματειακού ποδοσφαίρου»

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ χαρακτήρισε τη χρονιά που ολοκληρώνεται την Τετάρτη με τον τελικό Κυπέλλου Coca-Cola, την καλύτερη στην ιστορία του διασωματειακού ποδοσφαίρου.
 
Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην ετήσια εκδήλωση των βραβεύσεων της ΚΟΠ:
 
«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και εγώ προσωπικά σας καλωσορίζω για ακόμη μια χρονιά στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση του ποδοσφαίρου.
 
Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι η ποδοσφαιρική χρονιά που κλείνει αύριο με τον τελικό του Κυπέλλου Coca-Cola ήταν και η κορυφαία χρονιά στην ιστορία του διασωματειακού ποδοσφαίρου.
 
Στο τοπικό μας πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας παρακολουθήσαμε την πλέον συναρπαστική κούρσα για τον τίτλο όπου μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική, 4 ομάδες μας θα μπορούσαν να τον κατακτήσουν.
 
Πρώτη στο νήμα η ΑΕΛ Λεμεσού μία αγωνιστική πριν από το τέλος, μετά από 44 χρόνια προσπάθειας και πόθου. Καλωσορίζω την ΑΕΛ στις τάξεις των πρωταθλητών του 21ου αιώνα. Όπως πάντα, έτσι και φέτος, επιβεβαιώνεται το ρητό ότι το πρωτάθλημα λαμβάνει αυτός που το αξίζει. Και η ΑΕΛ το άξιζε. Τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας - διοίκηση, τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές.
 
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια απευθύνω σε ένα δικό μας, τον Πάμπο Χριστοδούλου, ο οποίος απέδειξε πολλά, τόσο για τον ίδιο αλλά και για τον Κύπριο προπονητή. Ειδική μνεία οφείλουμε και προς τους οπαδούς της ΑΕΛ που την βοήθησαν χωρίς ποινές και κεκλεισμένα στάδια σε αντίθεση με άλλους οπαδούς που ουσιαστικά καταδίκασαν τις ομάδες τους.
 
Στα πρωταθλήματα Ευρώπης, η ΑΕΚ Λάρνακας έγραψε το όνομα της με χρυσά γράμματα στο μικρό κατάλογο των επίλεκτων ομάδων μας που αγωνίστηκαν σε ομίλους. Όπως πράξαμε και με την Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ παλαιότερα δικαιωματικά η ΑΕΚ λαμβάνει το Αριστείο μας. Τα συγχαρητήρια μας και προς την ΑΕΚ.
 
Με ποια λόγια και ποια επίθετα από την άλλη, μπορεί κάποιος, να περιγράψει την πορεία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη. Πως μπορεί κάποιος να εκφράσει τον υπέρτατο του θαυμασμό και το μέγεθος της επιτυχίας για το μικρό μας νησί όταν παγκόσμιες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου όπως ο Πολ Μπράϊτνερ, ο Ζοσέ Μουρίνιο και άλλοι, έχουν συμπεριλάβει το ΑΠΟΕΛ ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης; 
 
Δεν υπάρχουν λέξεις ούτε για να εκφράσουμε τα αισθήματα που όλοι νιώσαμε, ούτε για να περιγράψουμε τον άθλο, αλλά ούτε και για να μετρήσουμε το πολλαπλά οφέλη τόσο για το ποδόσφαιρο μας αλλά και για την Κύπρο μας. 

Απευθύνω απλά και με νόημα ένα μεγάλο εύγε και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Κυπριακού ποδοσφαίρου προς το ΑΠΟΕΛ, την διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, για το που μας έχουν πάρει και που έχουν ανεβάσει τον πήχυ.
 
Η ΚΟΠ απονέμει αριστείο και στο ΑΠΟΕΛ, μια βράβευση που είναι η ελάχιστη σε σχέση με το κατόρθωμα. Το ΑΠΟΕΛ με αυτό τον τρόπο είναι το μοναδικό σωματείο που λαμβάνει για δεύτερη φορά το αριστείο μας. Εύγε.
 
ΑΕΛ, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ περίτρανα αποδεικνύουν ότι αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το καταφέρεις. 
 
Αποδεικνύουν ακόμα ότι η όποια περιστασιακή, ενίοτε πολιτικά ή οπαδικά ορμώμενη κριτική για το Κυπριακό ποδόσφαιρο τους θεσμούς και την λειτουργία του είναι συνήθως κενή και άνευ ουσιαστικής ουσίας. Το ποδόσφαιρο, σε μια χρονιά όπου ο κοινωνικός ιστός γύρω μας αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες του προκλήσεις έχει διασωθεί, ανακηρύσσοντας προς όλους ότι συνεχώς ανεβαίνει και πιο ψηλά, σε αντίθεση με πολλούς άλλους δείκτες της καθημερινότητας μας.
 
Πάντοτε δεχόμαστε την καλώς νοούμενη, ανεξάρτητη και σωστή κριτική. Δεν ήταν μια χρονιά που δεν κάναμε όπως πάντα τα δικά μας λάθη. Δεχόμαστε τις φωνές και τις διαμαρτυρίες που προέρχονται από τα μέλη μας και όχι μόνο.
 
Διαχωρίζουμε όμως ταυτόχρονα την άγνοια από την σωστή κριτική, διαχωρίζουμε την προσπάθεια επηρεασμού από την ειλικρινή διάθεση καλυτέρευσης, διαχωρίζουμε την μετακύλιση προβλημάτων από την επιθυμία καλυτέρευσης και στοχεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Με την χρονιά που μόλις έκλεισε πιστεύουμε ότι κάναμε ακόμα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
 
Λαμβάνω αυτή την ευκαιρία να συγχαρώ την διαιτησία μας για το γεγονός ότι αμιγώς Κυπριακό αίμα κατάφερε να βγάλει ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα όλων των εποχών. Αν αφεθεί μόνη, χωρίς παρεμβάσεις και άγονη κριτική, συχνά και άδικη κριτική, μαζί με την στήριξη των υπευθύνων της ΟΥΕΦΑ που την παρακολουθούν πλέον στενά, της ΚΟΠ αλλά και του Συνδέσμου τους, μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα. 

Οι αφορισμοί και τα βιαστικά συμπεράσματα για την διαιτησία δεν εξυπηρετούν σε τίποτα. Συνεχίζουμε και την επόμενη χρονιά με τους ξένους στο τιμόνι της διαιτησίας καθώς πιστεύουμε ότι πορευόμαστε προς την σωστή κατεύθυνση.
 
Ευχόμαστε στους αυριανούς μονομάχους του κυπέλλου Κόκα Κόλα, ΑΕΛ Λεμεσού και Ομόνοια Λευκωσίας καλή τύχη και πάνω από όλα να διεξαχθεί ένας αγώνας αντάξιος του θεσμού μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια από όλους.
 
Στους εκπροσώπους μας στην Ευρώπη, ευχόμαστε καλή επιτυχία και συλλογή πολλών βαθμών. Η κατάληψης της 15ης θέσης στην ΟΥΕΦΑ και κατ’ επέκταση η προσθήκη ακόμη μιας θέσης στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης παραμένει ένας στόχος που τώρα φαντάζει πραγματοποιήσιμος.
 
Δυστυχώς η χρονιά που πέρασε δεν ήταν, χωρίς τα προβλήματα της. Τα τρία μεγαλύτερα κρίνουμε ότι ήταν οι κόκκινοι φάκελοι, η βία και τα οικονομικά των σωματείων.
 
Ειδική μνεία από αυτό το βήμα θα κάνω μόνο για την βία. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τα τελευταία χρόνια κάναμε πολλά βήματα προς τα πίσω. Τα πολιτικά συνθήματα είναι πλέον καθημερινότητα, η μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων μαγκιά, οι συρράξεις έξω από τα στάδια σύνηθες φαινόμενο. Η ατιμωρησία έχει αποθαρρύνει.
 
Άξονας των όσων συμβαίνουν, οι λεγόμενοι σύνδεσμοι φιλάθλων οι οποίοι αφέθηκαν εντελώς ανεξέλεγκτοι με αποτέλεσμα όχι μόνο να κατευθύνουν την κερκίδα τους με αρνητικό τρόπο αλλά και να εξασκούν πίεση προς τις διοικήσεις τόσο για συγκεκριμένες πολιτικές αλλά και σε τεχνικά θέματα που αφορούν την ίδια τους την ομάδα. Αν αφεθούν περαιτέρω, οι ζημιές στις ομάδες τους και στο ποδόσφαιρο θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.
 
Ελπίζουμε ότι τα μέτρα Προεδρικού έστω και τώρα θα εφαρμοστούν -κάρτα φιλάθλου κλπ- γιατί χωρίς επένδυση ενάντια στον χουλιγκανισμό, δεν θα δούμε το φαινόμενο να μειώνεται. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι οι ποινές προς τα σωματεία μας έχουν ξεπεράσει το εισόδημα που τα σωματεία μας εισπράττουν από τις «θύρες» των δήθεν οπαδών. 

Αναφέρω ακόμα ότι πλείστες φορές στόχος των χούλιγκανς είναι οι ίδιοι οι παράγοντες που με ιδρώτα και προσωπικές και οικογενειακές θυσίες υπηρετούν των σωματείο τους και το άθλημα. Ντροπή. Ντροπή για το ποδόσφαιρο αλλά και την κοινωνία μας. Οφείλουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε ενάντια σ αυτό το φαινόμενο.
 
Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ όλους πρωταθλητές μας όλων των κατηγοριών, όλα τα σωματεία μέλη μας για την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα μας, 33 στον αριθμό, τις χιλιάδες των αθλητών μας (18.000 περίπου) που νυχτοξημερώνονται στα γήπεδα και βέβαια τον κόσμο που μας στήριξε.
 
Ευχαριστίες απευθύνω και προς τους χορηγούς μας, στα μέλη των επιτροπών μας για την ανιδιοτελή τους προσφορά. Ευχαριστίες απευθύνω προς τα μέλη της Δικαστικής, Εφετείου και Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών αλλά και των επιτροπών των κριτηρίων, προς τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου και της Εκτελεστικής για τις πολλές ώρες που αφιερώνουν χωρίς συνήθως καμία αναγνώριση, στον Γενικό Διευθυντή και το προσωπικό της ΚΟΠ, στα σωματεία μας για το έργο που επιτελούν αλλά και σε όλους εσάς που με την παρουσία σας απόψε τιμάτε εμάς αλλά κυριότερα τους πρωταθλητές».

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent