Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και με υπογραφή στο ψηλότερο επίπεδο προπονητικής της ΟΥΕΦΑ. Εξασφαλίστηκε η άδεια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για έκδοση διπλώματος UEFA PRO από τη Σχολή Προπονητών ΚΟΠ.">

Στο ανώτατο επίπεδο προπονητικής

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και με υπογραφή στο ψηλότερο επίπεδο προπονητικής της ΟΥΕΦΑ. Εξασφαλίστηκε η άδεια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για έκδοση διπλώματος UEFA PRO.
 
Το διαδικαστικό μέρος για την ένταξη μας στο ανώτατο επίπεδο διοργάνωσης μαθημάτων και έκδοσης επαγγελματικού διπλώματος, επικυρώθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2010,  κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου της ΟΥΕΦΑ στη Νιόν της Ελβετίας.
 
Η επικύρωση της ένταξης της ΚΟΠ στο «UEFA Coaching Convention» έγινε στην παρουσία του Πρόεδρου της  ΟΥΕΦΑ κ. Μισιέλ Πλατινί, του Αντιπροέδρου της κ. Μάριου Λευκαρίτη και του Γενικού Γραμματέα κ. Τζάνι Ιφαντίνο.
 
Από πλευράς ΚΟΠ παρόντες στην επικύρωση της σημαντικής συμφωνίας ήταν ο Πρόεδρος κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Φοίβος Βάκη, που εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία στην τελετή των εγκαινίων.
 
Η ΚΟΠ μπήκε στη διαδικασία αξιολόγησης της υποψηφιότητας της για μέλος του «UEFA Coaching Convention» το 2008 και η παραχώρηση άδειας για έκδοση διπλωμάτων UEFA PRO αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το ποδόσφαιρο μας και την επιμόρφωση των προπονητών μέσα από τη λειτουργία της Σχολής Προπονητών ΚΟΠ.
 
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, η Σχολή Προπονητών ΚΟΠ διοργάνωσε τον πρώτο κύκλο μαθημάτων για απόκτηση επαγγελματικού διπλώματος κάτω από την παρακολούθηση της ΟΥΕΦΑ.
 
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 17 Μαΐου 2009 και  ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου 2010 με 300 ώρες δουλειάς και με τη συμμετοχή δεκαπέντε προπονητών. Ακολούθως τα αρμόδια τμήματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις εκθέσεις των απεσταλμένων της στην Κύπρο, αξιολόγησαν τον τελικό απολογισμό.
 
Στην επιστολή που προηγήθηκε της επικύρωσης με τις υπογραφές, η ΟΥΕΦΑ ενημέρωνε γραπτώς την ΚΟΠ αναφέροντας σχετικά:
 
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που ζήτησε η ΟΥΕΦΑ και μετά από μακρά περίοδο αξιολόγησης από όλες τις  επιτροπές της ΟΥΕΦΑ που είναι υπεύθυνες (UEFA Jira Panel, UEFA Development και Technical Assistance Committee, UEFA Executive Committee), επικυρώθηκε η ένταξη σας στο ανώτατο επίπεδο προπονητικής.
 
Συγχαρητήρια γι’ αυτό σας το επίτευγμα. Στις 17 Οκτωβρίου, ημέρα που θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΟΥΕΦΑ στη Νιόν, θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε την παρουσία σας με την τελετή της επικύρωσης».
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στιγμιότυπο από την επικύρωση της ένταξης μας στο «UEFA Coaching Convention» που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent