Το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο στη μάχη κατά του COVID-19 (video)

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020
Η FIFA και οι 211 Ομοσπονδίες μέλη της σε όλο τον κόσμο, μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας συμμετέχουν σε ενημερωτική εκστρατεία κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊου.

Για το σκοπό αυτό, έχει ετοιμαστεί ένα video με τη συμμετοχή γνωστών ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών, νυν και πρώην, όπως ο Μέσι, ο Μπουφόν, ο Λίνεκερ, ο Σάμουέλ Ετό, ο Φίλιπ Λάμ, ο Μίροσλαβ Κλόζε, ο Άλισον Μπέκερ, η Κάρλι Λόιντ, ο Ραμαντέλ Φαλκάο και αρκετοί άλλοι.
Μέσω του video, επεξηγούνται πέντε βήματα για να «κλωτσήσουμε μακριά τον κορωνοϊο» και ο στόχος είναι αυτό το μήνυμα να πάει, μέσω του ποδοσφαίρου, σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο βήμα, είναι το πλύσιμο των χεριών, το δεύτερο, πως προστατεύουμε τους γύρω μας όταν βήχουμε, το τρίτο εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ακουμπάμε το πρόσωπο μας, το τέταρτο βήμα μιλά για την φυσική απόσταση που πρέπει να κρατάμε από τους άλλους και το πέμπτο, τι πρέπει να κάνουμε όταν νιώθουμε πως έχουμε συμπτώματα.

«Με εκστρατείες όπως αυτές, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι μαζί μπορούμε να νικήσουμε», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus στην εκδήλωση που έγινε στη Γενεύη, στα Γραφεία της FIFA, για την παρουσίαση του video.

«Χρειάζεται ομαδική προσπάθεια για να περιορίσουμε τον κορωνοϊο. Για την FIFA, η υγεία όλων, αποτελεί βασική προτεραιότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος Gianni Infantino.

Δείτε το video

Τελευταίες Ειδήσεις

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by