Άγγελος Τσολάκης: «Ιστορικός ο αγώνας της Παρασκευής για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο της Κύπρου» (video)

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019
Ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών αφού την Παρασκευή αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σκωτία για την πρώτη αγωνιστική του πέμπτου προκριματικού ομίλου του UEFA Women's EURO 2021. Ο αγώνας θα γίνει στο Εδιμβούργο και συγκεκριμένα στο Easter Road Stadium και θα αρχίσει στις 21:35 (ώρα Κύπρου).

Πρόκειται για μια αποστολή με τεράστιο βαθμό δυσκολίας, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Παράλληλα όμως, ο αγώνας αυτός έχει ιστορική σημασία για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο της Κύπρου αφού είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών.

«Είμαι πολύ περήφανος που προπονώ αυτή την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Εθνική γυναικών παίζε Ευρώπη. Είναι ιστορικό το παιχνίδι της Παρασκευής. Η 30η Αυγούστου 2019 είναι μια σημαδιακή ημερομηνία. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δείχνει εμπράκτως το πόσο θέλει να αναπτύξει το Γυναικείο Ποδόσφαιρο» δηλώνει ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Άγγελος Τσολάκης, για να προσθέσει:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πιο δύσκολη ομάδα του ομίλου. Η Σκωτία είναι νούμερο 20 στον κόσμο, αγωνίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, έχει φοβερό υλικό με επαγγελματίες παίκτριες. Εμείς από τη δική μας πλευρά δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Θα προσπαθήσουμε να τους δυσκολέψουμε, να κάνουμε μια αξιοπρεπή παρουσία.

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, κάναμε καλή προετοιμασία και θα πάμε στην Σκωτία να απολαύσουμε τον αγώνα. Θέλουμε να απολαύσουμε γενικότερα το ταξίδι μας στον όμιλο και ευελπιστούμε, με αργά και σταθερά βήματα, να δείξουμε το επίπεδο του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Θεωρώ ότι το Γυναικείο μας ποδόσφαιρο θα κάνει πολλά βήματα προόδου τα επόμενα χρόνια».