Ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΟΠ στο Σεμινάριο διαιτησίας

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019
Άρχισαν το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώνονται το Σάββατο οι εργασίες του ετήσιου Σεμιναρίου Διαιτησίας.  

Το Σεμινάριο απευθύνεται στους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές κατηγορίας Elite και Premier και είναι το πρώτο υπό το νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Μπερτράντ Λαγιέκ.

Πριν την έναρξη των εργασιών του Σεμιναρίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ Ανθούλης Μυλωνάς μετέφερε στους συμμετέχοντες το χαιρετισμό του Προέδρου Γιώργου Κούμα, τονίζοντας τη σημασία που δίνει η ΚΟΠ στην εκπαίδευση των διαιτητών αλλά και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει η Ομοσπονδία την Κυπριακή διαιτησία.

"Σας εμπιστευόμαστε, η ΚΟΠ είναι το σπίτι σας και είστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της οικογένειας. Βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο χαράκωμα με βασικό στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο του κυπριακού ποδοσφαίρου" ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Προέδρου της ΚΟΠ προς τους διαιτητές.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΟΠ στο Σεμινάριο διαιτησίας.

«Αγαπητοί Φίλοι και Συνεργάτες,

Σας καλωσορίζω στο καθιερωμένο σεμινάριο διαιτησίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα καθώς πρόκειται για το πρώτο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί με το νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, κ. Λαγιέκ, τον οποίο καλωσορίζω για ακόμη μια φορά στην Κύπρο και στην ΚΟΠ.

Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχουμε επενδύσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στο τομέα της επιμόρφωσης των διαιτητών. Πιστεύω πως η εκπαίδευση είναι ένα βασικό συστατικό που δίνει στο κάθε διαιτητή, την γνώση και την αυτοπεποίθηση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αποστολή του.

Έχουμε επενδύσει πολλά στη διαιτησία και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε κάνοντας το μεγάλο βήμα της εισαγωγής του VAR στο Κυπριακό Πρωτάθλημα. Το VAR δεν αντικαθιστά τον διαιτητή, παρά μόνο είναι ένα επιπλέον εργαλείο που θα τον στηρίξει και θα τον βοηθήσει να κάνει καλύτερα τη δουλεία του με περισσότερη αξιοπιστία αλλά και αντιμετωπίζοντας τη γνωστή προκατάληψη σε βάρος των διαιτητών.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας εμπιστευόμαστε, η ΚΟΠ είναι το σπίτι σας και είστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της οικογένειας. Βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο χαράκωμα με βασικό στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Όπως και σε κάθε οικογένεια έτσι και στη δική μας, είμαστε έτοιμοι να συγχωρέσουμε λάθη και να δείξουμε κατανόηση, θα είμαστε όμως αυστηροί εκεί και όπου κρίνουμε ότι υπάρχει πρόθεση ή ότι το λάθος είναι επαναλαμβανόμενο. Το ξέρω πως και εσείς αυτό ζητάτε γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε όλοι καλύτεροι.

Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε στη προηγούμενη χρονιά στην οποία η διαιτησία κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα. Ως ηγεσία της ΚΟΠ είμαστε ικανοποιημένοι για την παρουσία σας, για αυτό ξέρουμε ότι με τη δική σας προσφορά και θέληση θα μπορέσουμε να πάμε ακόμη καλύτερα αλλά και να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον της διαιτησίας μας. Πρόθεση του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας είναι να δώσει έμφαση στο παρόν αλλά και να κτίσει τη διαιτησία για το μέλλον. Σε αυτό τον δρόμο θα είμαστε συνοδοιπόροι.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και εύχομαι τα καλύτερα στο σεμινάριο που θα ακολουθήσει».

Τελευταίες Ειδήσεις

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy and policy - Terms of Use | Developed and Hosted by