Λαγιέκ: Οι τρεις στόχοι του και η συναρπαστική πρόκληση της νέας σεζόν

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Μπερτράντ Λαγιέκ μίλησε το πρωί της Παρασκευής στους διαιτητές πριν την έναρξη του Ετήσιου Σεμιναρίου Διαιτησίας για διαιτητές και βοηθούς διαιτητές κατηγορίας Elite και Premier.

Απευθυνόμενος για πρώτη φορά προς τους διαιτητές στο πλαίσιο Σεμιναρίου, ο κ. Λαγιέκ τους ανέλυσε τους τρεις σημαντικότερους στόχους του και χαρακτήρισε τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά που αρχίζει, ως μια συναρπαστική πρόκληση για τον ίδιο, με σημαντικές προοπτικές βελτίωσης του επιπέδου της διαιτησίας μας.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Λαγιέκ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι

Μια νέα ποδοσφαιρική χρονιά αρχίζει σε λίγες μέρες, με νέες προκλήσεις και περισσότερο ανταγωνισμό. Ως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ, το νέο ξεκίνημα αποτελεί για εμένα μια συναρπαστική πρόκληση με σημαντικές προοπτικές βελτίωσης στη διαιτησία. Το ποδόσφαιρο, για να είναι ελκυστικό, χρειάζεται καλούς ποδοσφαιριστές, καλούς προπονητές αλλά και καλούς διαιτητές.

Ο πρώτος μου στόχος είναι να προσφέρω την καλύτερη δυνατή ποιότητα διαιτησίας στην Κύπρο, με τους καλύτερος Κύπριους διαιτητές.

Ο δεύτερος μου στόχος είναι η προετοιμασία του μέλλοντος της Κυπριακής διαιτησίας. Αυτό, σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμάσουμε μια νέα γενιά διαιτητών στα επόμενα τρία χρόνια και να αυξήσουμε τον αριθμό των διαιτητών στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία.

Επί της ουσίας, σαν ομάδα, η Κυπριακή διαιτησία χρειάζεται περισσότερους διαιτητές ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαιτητών, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο, όσον αφορά στην εκπαίδευση και στη διαχείριση.

Ως διαιτητές, οφείλουμε όλοι να είμαστε περισσότερο επαγγελματίες όσον αφορά την προπονητική, την τεχνική και την τακτική προετοιμασία.  Επίσης, χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη και υποστήριξη από τις ομάδες.

Ο τρίτος μου στόχος είναι να βελτιώσω την επικοινωνία και τις σχέσεις μας με τις ομάδες. Με αυτό τον τρόπο, όσο πιο καλά γνωριζόμαστε μεταξύ μας, τόσο περισσότερο αλληλοσεβασμό θα έχουμε μεταξύ μας. Με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, η εικόνα του ποδοσφαίρου μας θα βελτιωθεί.

Οι διαιτητές, πρέπει να είναι μέρος της οικογένειας του ποδοσφαίρου και όχι απλά, μέρος του ποδοσφαίρου».

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent