Αφιέρωμα της UEFA για το Γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013
Με τίτλο «Το Γυναικείο ποδόσφαιρο αναπτύσσεται στην Κύπρο» , η ιστοσελίδα της UEFA παρουσιάζει ρεπορτάζ και video για το Γυναικείο ποδόσφαιρο στο νησί μας, με αφορμή τη διοργάνωση του Διασχολικού Πρωταθλήματος Κοριτσιών.

Δείτε εδώ το video και το ρεπορτάζ της UEFA:  http://www.uefa.com/women/womens-football-development/programme/news/newsid=1963841.html?autoplay=true

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη και της Γερμανίδας πρώην ποδοσφαιρίστριας Στέφι Τζόουνς, η οποία είναι η Πρέσβειρα της UEFA για ανάπτυξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου.
«Η Κύπρος επωφελείται από το πρόγραμμα της UEFA για ανάπτυξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου, καθώς είναι μια χώρα η οποία συνεχίζει να στοχεύει στην ανάπτυξη του επιπέδου και των ευκαιριών για τις γυναίκες ποδοσφαιρίστριες, προπονητές και διαιτητές.
Το Γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια πολύ υγιή κατάσταση. Όλο και περισσότερα κορίτσια και γυναίκες ασχολούνται με το άθλημα και όλο και περισσότερες το παρακολουθούν, είτε από την τηλεόραση, είτε από τα Στάδια. 

Στο τέλος του 2012, υπήρχαν 1,2 εκατομμύρια εγγεγραμμένες ποδοσφαιρίστριες στην Ευρώπη ενώ τον τελευταίο τελικό του Champions League γυναικών, μόνο στη Γερμανία τον παρακολούθησαν 8 εκατομμύρια τηλεθεατές», αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει:
«Ένας από τους σκοπούς του Προγράμματος Ανάπτυξης του Γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο να συνεχίζει να αναπτύσσεται στα κράτη μέλη της UEFA. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει στις Ομοσπονδίες στήριξη, οικονομική αλλά και σε συμβουλευτικό επίπεδο και η κάθε Ομοσπονδία παίρνει κάθε χρόνο το μερίδιο που δικαιούται, βάσει του προγράμματος Χατ Τρικ», καταλήγει το ρεπορτάζ, το οποίο στη συνέχεια φιλοξενεί δηλώσεις της Στέφι Τζόουνς και του Προέδρου της ΚΟΠ:
Δηλώσεις Στέφι Τζόουνς: «Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών συμμετέχουν μόνο μερικές χώρες. Ο στόχος μας, είναι η κάθε χώρα να έχει τη δική της Εθνική η οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση. Η Κύπρος είναι μια χώρα που προσπαθεί να πετύχει αυτό το πράγμα. Κάθε Μάρτη  φιλοξενείται στο νησί τουρνουά διεθνές Γυναικείων Εθνικών ομάδων και παρά το γεγονός ότι η Εθνική Κύπρου δεν έχει συμμετάσχει ακόμη σε κάποια διοργάνωση, ευχόμαστε αυτό να αλλάξει».
Αναφερόμενη σε όσα είδα στους τελικούς του Διασχολικού Πρωταθλήματος Κοριτσιών στη Λευκωσία, η Στέφι Τζόουνς είπε:
«Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί από το πάθος των ανθρώπων στην Κύπρο για το ποδόσφαιρο. Η Ομοσπονδία στηρίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Κοιτάζοντας στα μάτια των κοριτσιών, βλέπεις τη λάμψη και το πάθος που έχουν για το ποδόσφαιρο».
Δηλώσεις Κωστάκη Κουτσοκούμνη: «Έχουμε Εθνική ομάδα Γυναικών και επίσης Εθνική ομάδα Νεανίδων U-19. Θέλουμε να δημιουργήσουμε και μικρότερες Εθνικές, ίσως U-15 ή U-13, για να δώσουμε την ευκαιρία και σε πιο μικρά κορίτσια να συμμετάσχουν και ίσως διοργανώσουμε και φιλικά με άλλες χώρες, που είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς. 

Αυτό θα τις βοηθήσει να αναπτύξουν τις ικανότητες τους. Ευελπιστούμε ότι με πολλή προσπάθεια, θα έχουμε καλές Εθνικές κοριτσιών U-13 και U-15 και θα καλύψουμε το κενό που υπάρχει τώρα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Κουτσοκούμνης, αυτή την στιγμή υπάρχουν στην Κύπρο 1200 εγγεγραμμένες ποδοσφαιρίστριες, αριθμός που συνιστά αύξηση 38% από το 2007. Από τις 1200, μόνο οι 280 είναι κάτω των 18 ετών.
«Αποτελεί προτεραιότητα για την ΚΟΠ να αυξήσει αυτό τον αριθμό. Επίσης, μια άλλη πτυχή του τετραετούς προγράμματος ανάπτυξης που έχουμε εκπονήσει, είναι η αύξηση των γυναικών προπονητών και διαιτητών καθώς και η ένταξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στα σχολεία και στα Σωματεία μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ.

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent