Οι τοποθετησεις του Ραν Μπεν Σιμόν στο UEFA Coach Education Conference

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019
Ο Προπονητής της Εθνικής Ανδρών Ραν Μπεν Σιμόν ήταν εκ των ομιλητών στο 13ο UEFA Coach Education Conference που διοργανώνει η UEFA στην Κύπρο.
Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής απάντησε σε ερωτήσεις και συμμετείχε σε συζήτηση με το Διευθυντή του Τμήματος Εκπαίδευσης της UEFA Φρανκ Ρούντολφ και τον Τεχνικό Διευθυντή της ΚΟΠ Σάββα Κωνσταντίνου.

Ο κ. Σιμόν μίλησε μεταξύ άλλων για τη σημασία της σωστής εκπαίδευσης των προπονητών, για την προπονητική και την ποδοσφαιρική του καριέρα αλλά και για τις εμπειρίες του ως προπονητής της Εθνικής Ανδρών Κύπρου.



Κάποια από τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Σιμόν:

«Προπονητικά, ο συμπατριώτης μου Άμπραχαμ Γκραντ ήταν είναι ένας προπονητής από τον οποίο έμαθα πολλά πράγματα. Όμως, ο κάθε προπονητής πρέπει να έχει τη δική του προσωπικότητα, του δικό του στυλ».

-«Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμένα να αναλάβω την Εθνική ομάδα της Κύπρου. Να βγω έξω από το περιβάλλον της χώρας μου και να προσπαθήσω μαζί με τους συνεργάτες μου να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο, τους ποδοσφαιριστές αλλά και τους εαυτούς μας».

-«Το να προπονείς τους ποδοσφαιριστές σου μερικές φορές τον χρόνο, δεν είναι αρκετό. Προσπαθούσα να έχω συνεχή επαφή με τους ποδοσφαιριστές σε τακτά χρονικά διαστήματα, να δημιουργήσω μια σχέση μαζί τους αλλά και οι ίδιοι μεταξύ τους. Πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς, να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, να  ψάχνουμε καινούργια πράγματα».



-«Για να πετύχεις στο ψηλό επίπεδο, πρέπει να προσπαθείς να βελτιώνεις συνεχώς, πρώτα από όλα τον εαυτό σου. Η επιτυχία δεν είναι θέμα τύχης. Έρχεται όταν κάνεις κάποια πράγματα σωστά. Πετύχαμε βελτίωση των ποδοσφαιριστών σε ατομικό επίπεδο. Βλέπω τους ποδοσφαιριστές μου πρώτα από όλα ως συνεργάτες μου. Συνεργάζομαι με σωστούς επαγγελματίες και εξαιρετικά παιδιά. Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές μου τα τελευταία δύο χρόνια ότι έχουν αλλάξει νοοτροπία σε πολλά πράγματα».

-«Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ σημαντικός, όπου και αν εργάζεσαι. Πρέπει να έχεις ένα υγιές περιβάλλον.  Από εκεί ξεκινούν όλα. Πρέπει να δημιουργείς το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορείς να αποδόσεις»

-«Η φιλοσοφία μου στη δουλειά μου: Ταπεινότητα, ομαδική δουλειά, ειλικρίνεια και περιέργεια με την έννοια ότι πρέπει να ψάχνεις συνεχώς πράγματα, παραγωγικό περιβάλλον, καλή συνεργασία και κατανόηση με τους συνεργάτες μου. Πρώτα από όλα, αξιολογώ τον εαυτό μου και μετά τους υπόλοιπους. Για ένα εν ενεργεία προπονητή, το πιο σημαντικό είναι να έχει αντίληψη της πραγματικότητας».

-«Ο ρόλος των ΜΜΕ είναι πολύ σημαντικός στο ποδόσφαιρο. Τόσα χρόνια ως προπονητής, αντιλαμβάνομαι πλήρως το ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στο ποδόσφαιρο. Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές, προσπαθώ να απομονώνω τους ποδοσφαιριστές μου από κάποια πράγματα που γράφονται και λέγονται. Ως προπονητής, αποδέχομαι την κριτική, η οποία καμιά φορά μπορεί να μην είναι δίκαιη, αλλά είναι μέρος της ζωής μας. Πρέπει να σεβόμαστε το έργο που επιτελούν τα ΜΜΕ, να έχουμε καλή συνεργασία μαζί τους.  Είμαστε στην ίδια πλευρά και όχι αντίπαλοι με τα ΜΜΕ».

-«Στους περισσότερους αγώνες, είμαστε το αουτσάιντερ. Προσπαθήσαμε να καθορίσουμε τη φιλοσοφία μας, βάσει αυτού του δεδομένου, προσπαθώντας να βρούμε μια ισορροπία στους αγώνες μας  και να είμαστε «έξυπνα αουτσάιντερ» και όχι απλά το αουτσάιντερ που θα διώχνει την μπάλα στην κερκίδα για να κερδίσει χρόνο. Ο σύγχρονος τρόπος να κερδίζει χρόνο στο γήπεδο η ομάδα που είναι το αουτσάιντερ, είναι να προσπαθεί να έχει όσο το δυνατό περισσότερή κατοχή της μπάλας και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε».

-«Το Nations League είναι μια εξαιρετική διοργάνωση. Όλοι μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Πραγματικά πιστεύω ότι η Εθνική Κύπρου μπορεί να προκριθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης».

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent