Καρσέδο: «Θα κάνουμε τα πάντα για να γράψουμε ιστορία»

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Ως συνεργάτης του ενός εκ των κορυφαίων Ισπανών προπονητών, του  Ουνάι Έμερι, ο προπονητής της Πάφος F.C. Χουάν Κάρλος Καρσέδο ευτύχησε να ζήσει μεγάλες ποδοσφαιρικές επιτυχίες με αποκορύφωμα την κατάκτηση τριών τροπαίων του UEFA Europa League καθώς και το Πρωτάθλημα Γαλλίας με την Παρί Σεντ Ζερμέν.

Τώρα, ως πρώτος προπονητής, έχει οδηγήσει την ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλου και ευελπιστεί ότι θα γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Παφιακής ομάδας.

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο για το περιοδικό του τελικού Κυπέλλου Coca – Cola:

*Η Πάφος είναι στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της με εσάς στην τεχνική ηγεσία. Τι συναισθήματα δημιουργεί σε ένα προπονητή η συμμετοχή της ομάδας του σε ένα τελικό και ιδιαίτερα, όταν αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά;

«Η συμμετοχή μας στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία μας, είναι μια  ξεχωριστή στιγμή για όλους μας εδώ στο Σωματείο, τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον κόσμο μας. Η συμμετοχή σε ένα τελικό πάντα δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα και θα προσπαθήσουμε να το διασκεδάσουμε και να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

*Ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου, θα εξασφαλίζει στην ομάδα σας και τη συμμετοχή της στο Europa League. Το γεγονός αυτό δίνει επιπλέον κίνητρο;

«Είχαμε δυο ευκαιρίες για να αγωνιστούμε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Παλέψαμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική στο Πρωτάθλημα και τώρα, έχουμε την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε συμμετοχή στην Ευρώπη μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου. Θα προσπαθήσουμε, θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

*Στην πρώτη σας παρουσία σε τελικό, θα αντιμετωπίσετε την Ομόνοια η οποία έχει παίξει σε 24 τελικούς και κατέκτησε τα δύο τελευταία Κύπελλα. Πως αυτό το στοιχείο πιστεύετε θα επηρεάσει την έκβαση του τελικού; Πόσο μετρά η εμπειρία σε τέτοιους αγώνες;

«Είναι γεγονός πως για εμάς θα είναι η πρώτη συμμετοχή, σε αντίθεση με την Ομόνοια η οποία είναι πιο έμπειρη σε τέτοιους αγώνες. Όμως, και εμείς έχουμε τα δικά μας κίνητρα και μαζί με τον κόσμο μας, θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο με όλες μας τις δυνάμεις».

*Έχετε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο της Πάφου, ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει έναν τίτλο. Αυτό σας δημιουργεί επιπλέον πίεση, ή λειτουργεί ως κίνητρο;

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως όλη  πόλη της Πάφου έχει προσδοκίες από την ομάδα μας. Από την άλλη, είμαστε επαγγελματίες και συνεχώς πρέπει δουλεύουμε κάτω από τέτοια πίεση. Γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα μου και θα πάμε στον τελικό για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο ελπίζοντας πως θα τα καταφέρουμε».

*Ποια είναι η άποψη της για τον αντίπαλο της στον τελικό, την ομάδα της Ομόνοιας;

«Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Ήταν μια καλή ομάδα την πρώτη φάση του πρωταθλήματος αλλά βελτιώθηκε πάρα πολύ στην εξέλιξη της ποδοσφαιρικής περιόδου. Είναι ένας σκληρός αντίπαλος, μια δύσκολη ομάδα, αλλά πιστεύω πως με σκληρή δουλειά μπορούμε να τους κερδίσουμε».

*Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τον νικητή σε τέτοιες αναμετρήσεις;

«Σε έναν τελικό όλες οι μικρές λεπτομέρειες μετρούν, παίζουν το δικό τους ρόλο. Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, σταθερός και πολύ σημαντικό να μην κάνεις λάθη στον αγώνα. Συνήθως αν προηγηθείς τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τον αντίπαλο».

*Ο τελικός θα διεξαχθεί σε ένα γεμάτο στάδιο με χιλιάδες οπαδούς. Το δικό σας μήνυμά προς τους φιλάθλους της ομάδας σας, αλλά και γενικότερα στον κόσμο που θα είναι στο γήπεδο.

«Ο τελικός Κυπέλλου είναι το πιο μεγάλο γεγονός. Καλούμε τους φίλους της ομάδας να είναι εκεί, να στηρίξουν την ομάδα και να το διασκεδάσουν. Εμείς, από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε τα πάντα για να γράψουμε όλοι μαζί ιστορία».

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent