Η ΚΟΠ καλεί τις Ακαδημίες να μην επαναρχίσουν προπονήσεις

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απέστειλε σήμερα εγκύκλιο προς όλα τα Σωματεία της, με την οποία τα καλεί όπως αποφύγουν την επανέναρξη των προπονήσεων των Ακαδημιών τους για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, με πρώτο μέλημα, την υγεία των νεαρών ποδοσφαιριστών και των προπονητών τους.

Αναλυτικά η εγκύκλιος η οποία απευθύνεται προς τα Σωματεία όλων των Κατηγοριών, Futsal, Γυναικείου και Grassroots:

«Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τα πιο κάτω που αφορούν τις Ακαδημίες και τη αγωνιστική τους δραστηριότητα σε αυτή τη ιδιαίτερη στιγμή που όλος ο κόσμος περνά λόγω της πανδημίας του κορονοιού.

Όπως όλοι γνωρίζετε η ποδοσφαιρική περίοδος κάθε χρόνο για τις Ακαδημίες τελειώνει τη τελευταία εβδομάδα του Μάιου.

Βάσει Διαταγμάτων και Οδηγιών του Υπουργού Υγείας επιτρέπονται από τη 18η Μαΐου και ώρα 06.00 π.μ. οι προπονήσεις σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις για ομαδικά αθλήματα χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων/γυμναστηρίων και οποιωνδήποτε άλλων κλειστών αθλητικών και παρεμφερών υποδομών.
 
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει προχωρήσει στη ετοιμασία Πρωτοκόλλου το οποίο και έχει καταθέσει στη Κυβέρνηση για την Επαγγελματική Κατηγορία. Το προτεινόμενο Πρωτόκολλο δεν έχει ακόμη εγκριθεί  και σε καμία περίπτωση δεν αφορά άλλες Κατηγορίες.

Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ προχώρησε στη ακύρωση όλων των Πρωταθλημάτων, εκτός του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος CYTA A’ Κατηγορίας και του Κυπέλλου Κύπρου COCA-COLA Α' και Β' Κατηγορίας,  συμπεριλαμβανομένων και των Πρωταθλημάτων των Ακαδημιών λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19 , στην προσπάθεια του να προστατεύσει τη υγεία των ποδοσφαιριστών αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού των Σωματείων.

Συνεπώς, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα μας την υγεία όλων των ποδοσφαιριστών και του προσωπικού των Ακαδημιών, καλούμε  όλες τις Ακαδημίες  όπως αποφύγουν την επανέναρξη των προπονήσεων τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ούτως ώστε να μπορέσουμε όλοι να προετοιμαστούμε  σωστά και καλώς  εχόντων των πραγμάτων να ξεκινήσουμε τη νέα  ποδοσφαιρική χρονιά, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όσο το δυνατό πιο ομαλά,  εφόσον και οι συνθήκες θα το επιτρέψουν».
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent