Παρουσίαση Σχεδίου Αδειοδότησης Σωματείων 2019-2020 από το Διευθυντή Κριτηρίων και FFP της UEFA

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019
Στιγμιότυπο από τη σημερινή παρουσίαση.

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία η παρουσίαση του Σχεδίου Αδειοδότησης των Σωματείων για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020. Η παρουσίαση έγινε από το Διευθυντή Κριτηρίων και Financial Fair Play της UEFA Ντανιέλε Μπερνάντι, στην παρουσία εκπροσώπων των Σωματείων Α' και Β' Κατηγορίας. 


Ο Ντανιέλε Μπερνάντι, Διευθυντής Κριτηρίων και Financial Fair Play της UEFA.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των Σωματείων λήγει την Τρίτη 2 Απριλίου 2019. 

Εκ μέρους της ΚΟΠ, ο εκ των Αντιπροέδρων και Διευθυντής του Σχεδίου Κριτηρίων UEFA Νίκος Νικολάου παρουσίασε τον κ. Μπερνάντι στους εκπροσώπους των Σωματείων και τους τόνισε την ανάγκη για να δείξουν συνέπεια στην υποβολή των αιτήσεων για αποφυγή κυρώσεων. 

Ο Ντανιέλε Μπερνάντι έκανε μια ιστορική αναδρομή στο θέμα της εφαρμογής των Κριτηρίων UEFA που άρχισαν από το 2001 και χαρακτήρισε σταθμό την χρονιά 2010 που άρχισε η εφαρμογή του Financial Fair Play. Αναφέρθηκε επίσης στις ευεργετικές συνέπειες που έχουν τα Κριτήρια UEFA στα οικονομικά των Σωματείων σε όλη την Ευρώπη και παρουσίασε περιπτώσεις ομάδων που ενώ είχαν εξασφαλίσει συμμετοχή στο Champions και στο Europa League, τελικά δεν αγωνίστηκαν γιατί δεν αδειοδοτήθηκαν.

Τόνισε πως πέραν των 1000 ατόμων στην UEFA και στις Ομοσπονδίες μέλη της ασχολούνται αυτή την στιγμή επαγγελματικά με τα Κριτήρια UEFA, επισημαίνοντας τη σημασία που δίνει Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στη σωστή οικονομική διαχείριση των Σωματείων. 


Ο Σωτήρης Μαρκίδης του Τμήματος Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Πριν την παρουσίαση του Σχεδίου Αδειοδότησης, ο Σωτήρης Μαρκίδης, εκπρόσωπος του Τμήματος Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών, ανέλυσε το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο σε συνεργασία με την ΚΟΠ για εξόφληση των οφειλών των Σωματείων προς το κράτος και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία που υπάρχει με την Ομοσπονδία και ιδιαίτερα με το Νίκο Νικολάου.

Παρών εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ήταν επίσης ο Μιχάλης Σταύρου ενώ το παρών τους έδωσαν και εκπρόσωποι των Ελεγχτικών Οίκων KPMG και PWC που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της υλοποίησης της διαδικασίας των Κριτηρίων UEFA. 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent