Νίκη με πολύ καλή παρουσία

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013
Η Εθνική μας όπως παρατάχθηκε στο σημερινό φιλικό της Ρουμανίας. Άλλες φωτογραφίες στην υφιστάμενη σελίδα - πάνω δεξιά.
----------------------------------------------------------------------


Φιλική εκτός έδρας νίκη για την Εθνική Ελπίδων μετά από πολύ καλή παρουσία στο  Στάδιο «Berceni».
 
Σε παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Κύπρος νίκησε με 2-0 την αντίστοιχη της  Ρουμανίας στο πρώτο της παιχνίδι κάτω από την καθοδήγηση του Απόστολου Μακρίδη.
 
Η Εθνική μας με τη συνολική της παρουσία έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα πριν από τις πολύ δύσκολες επίσημες εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με Σερβία και Ιταλία αντίστοιχα, για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21.
 
Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 19 ποδοσφαιριστές (δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο ο Κωνσταντίνος Παναγή) και παρά τις πολλές αλλαγές η ομάδα παρουσιάστηκε με σταθερότητα και στην επανάληψη, όπου κατάφερε μάλιστα  να σφραγίσει τη διεθνή νίκη με δεύτερο γκολ.
 
Στο σημαντικό όπως χαρακτηρίστηκε από τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή τεστ, οι νεαροί διεθνείς μας μέσα από μεγάλη προσπάθεια πέτυχαν μια καθαρή νίκη κερδίζοντας και το χειροκρότημα των Ρουμάνων.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν που  επιβραβεύτηκε τελικά και με φιλική νίκη. 

Ήταν ένα χρήσιμο φιλικό πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι της Σερβίας και είμαι βέβαιος ότι με ανάλογη δουλιεά μπορούμε να έχουμε  και καλύτερες παρουσίες», δήλωσε αμέσως μετά το φινάλε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Απόστολος Μακρίδης.

Στο πρώτο μέρος παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι διατήρησαν περισσότερο την εδαφική υπεροχή δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες και ο Γιώργος Λοϊζου όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει απεσόβησε κάθε διαγραφόμενο κίνδυνο για την εστία μας.

Με το ξεκίνημα του αγώνα η Εθνική μας πλησίασε κοντά στο γκολ όταν μετά από γρήγορη επίθεση ο Ρουσιάς έστειλε την κεφαλιά μόλις πάνω από την εστία των Ρουμάνων.

Στο 3' ήταν η σειρά των Ρουμάνων να απειλήσουν. Τότε ο Λοϊζου έδιωξε σε κόρνερ επικίνδυνο σουτ του Carstocea.

Στο πρώτο ημίωρο το παιχνίδι ήταν ισοδύναμο και οι διεθνείς μας μέσα από κάποιες στατικές φάσεις προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί μπροστά στην εστία των Ρουμάνων.

Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί μετά το πρώτο ημίωρο χωρίς όμως να δημιουργήσουν την κραυγαλέα ευκαιρία και στο 43' η Εθνική μας μετά από αντεπίθεση άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Μουλαζίμη και  ωραίο πλασέ του Νικόλα Εγγλέζου.
 
Στο δεύτερο μέρος παρά τις πολλές αλλαγές η Εθνική μας συνέχισε σταθερά την καλή της παρουσία και πέτυχε και το δεύτερο γκολ.

Στο 72' ο Μιχάλης Θαλασσίτης μετά από ατομική προσπάθεια από πλάγια θέση δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0) για την Εθνική μας.

Αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά το τέρμα του Λοϊζου.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Λοϊζου, Μουλαζίμη, Χρ. Χαραλάμπους (46' Α. Κυριάκου), Λαϊφη, Φέρλογκ (46' Οικονόμου), Παναγιώτου (62' Μάρκος Χαραλάμπους), Χ. Κυριάκου (46' Φροξυλιάς), Ζ. Θεοδώρου (67' Μάριος Χαραλάμπους), Κωνσταντίνου (46' Κρ. Ανδρέου), Εγγλέζου (46' Κρασάς), Ρουσιά (46' Θαλασσίτης).
 
*Αρχηγός της Εθνικής μας ο Αιμίλιος Παναγιώτου και μετά την αντικατάσταση του το περιβραχιόνιο παίρνει ο Μουλαζίμης.
 
Ξανά αντίπαλοι
Κύπρος και Ρουμανία βρέθηκαν ξανά αντίπαλοι σε φιλικό παιχνίδι στο Μακάρειο Στάδιο στις 13 Νοεμβρίου 2012. Τότε οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1.
 
Η Εθνική μας προηγήθηκε στο 10’ με τον Ζαχαρία Θεοδώρου και οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν στο 77’ με τον Seredivc.

*Η αποστολή της Εθνικής μας θα επιστρέψει στην Κύπρο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent