Ιστορική νίκη για την Εθνική Νεανίδων.

">

Ιστορική νίκη

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Οι ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής Νεανίδων πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Λετονίας.

Πρώτη, ιστορική νίκη για την Εθνική Νεανίδων U-19.

Σε αγώνα που έγινε σήμερα το απόγευμα στη Σερβία, νίκησε με 1-0 τη Λετονία. Η Μαριλένα Γεωργίου στο 53' πέτυχε το καθοριστικό γκολ με ατομική προσπάθεια και πλασέ μέσα από την περιοχή.

Με τη νίκη αυτή η Εθνική μας τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου με 3 βαθμούς.

Πολύ καλή εμφάνιση από τα νεαρά κορίτσια της ομάδας μας τα οποία στο τέλος πανηγύρισαν έντονα τη νίκη τους. Το σκορ μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αφού χάθηκαν πολλές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Δοκάρι για την Κύπρο στο 83' με κεφαλιά της Άντρης Βιολάρη.

Αυτή, είναι η πρώτη νίκη για Εθνική Νεανίδων της Κύπρου σε προκριματικό όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε σύνολο 15 αγώνων από το 2007.

ΚΥΠΡΟΣ: Ε. Ττάκκα, Χρ. Χαραλάμπους, Ρ. Αντωνίου, Χρ. Πίτσιλλου, Ε. Παπαπαύλου, Μ. Παναγιώτου, Ά. Βιολάρη (90' Κλεάνθους) , Κ. Παφίτη, Μ. Κλεοβούλου (88' Κουππή), Μ. Γεωργίου, Β. Ζαμπά (59΄ Τουμπή).

Δηλώσεις προπονήτριας και ποδοσφαιριστριών:

Ως το πρώτο βήμα για την Εθνική Γυναικών του μέλλοντος, χαρακτήρισε τη νίκη επί της Λετονίας η προπονήτρια της Εθνικής Νεανίδων Τζιοβάνα Χαρτούπαλλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Η νίκη αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα, προκειμένου, σταδιακά η ομάδα να παίζει σε καλύτερο επίπεδο. Πρέπει πρώτα από όλα οι ποδοσφαιρίστριες να πειστούν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε πιο ψηλό επίπεδο και αυτό το αποτέλεσμα θα της βοηθήσει. Αυτή η ομάδα, αποτελεί τη βάση της νέας Εθνικής Γυναικών και τέτοια αποτελέσματα, δίνει στα κορίτσια κίνητρο να προσπαθήσουν σκληρά και να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. 

Επίσης, αυτό το αποτέλεσμα είναι για εμάς το καλύτερο φάρμακο μετά τη βαριά ήττα από τη Σερβία. Μας πλήγωσε εκείνο το 10-0. Δεν είμαστε ομάδα για να δεχόμαστε τέτοια σκορ. Χασαμε με 3-0 από την Ιρλανδία και 10-0 από τη Σερβία. Σήμερα η Ιρλανδία νίκησε τη Σερβία και αυτό δείχνει πόσο πολύ μας επηρέασε η κούραση στο δεύτερο μας αγώνα. 

Πρέπει να χτίσουμε σε αυτή τη νίκη που είναι η πρώτη μας. Μπράβο στις ποδοσφαιρίστριες μου που τα κατάφεραν».

Ποδοσφαιρίστριες:

Χριστίνα Πίτσιλλου: «Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη και με τα καταφέραμε με τη βοήθεια της προπονήτριας μας και των συνεργατών της. Είμαστε περήφανες που πετύχαμε την πρώτη νίκη για την Εθνική Νεανίδων της Κύπρου.  Ελπίζουμε να μας πάρουν όλοι πιο σοβαρά ως γυναικείο ποδόσφαιρο για να δικαιούμαστε και εμείς να κάνουμε όνειρα. Μας πίκρανε πολύ η ήττα από τη Σερβία και κάποια σχόλια που ακούστηκαν. Δεν ήρθαμε στη Σερβία ούτε διακοπές, ούτε εκδρομή και το δείξαμε σήμερα».

Μαριλένα Γεωργίου: «
Είμαι χαρούμενη που πέτυχα το νικητήριο γκολ, όμως, το πιο σημαντικό είναι που νίκησε η ομάδα μου. Αυτός ήταν ο στόχος μας και είμαστε όλες περήφανες που τα καταφέραμε. Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια στις επόμενες διοργανώσεις.  Αφιερώνω το γκολ στην προπονήτρια μου».

Κωνσταντίνα Παφίτη:
«Τα δώσαμε όλα για τη νίκη και τελικά τα καταφέραμε. Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενες. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και πετύχαμε τον στόχο μας. Αφιερώνω τη νίκη στην προπονήτρια μας που κάνει μεγάλη προσπάθεια για εμάς και σε όλη την ομάδα».

Ελένη Παπαπαύλου:
« Η Εθνική μας ομάδας προσπάθησε πάρα πολύ. Το σκορ μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και ευτυχώς αξιοποιήσαμε μια από αυτές, στο δεύτερο ημίχρονο. Τα δώσαμε όλα για τη νίκη για να δώσουμε χαρά σε όσους πιστεύουν σε εμάς».

Χριστίνα Κουππή:
«Νιώθουμε όλες μας πολύ περήφανες που καταφέραμε με ομαδική προσπάθεια, με κόπο και ιδρώτα να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Κύπρο μας. Δώσαμε την ψυχή μας στο γήπεδο και καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν και στάθηκαν στο πλευρό μας και σε αυτούς αφιερώνουμε τη νίκη μας».

Χρυστάλλα Χαραλάμπους:
«Η ήττα από τη Σερβία μας ταπείνωσε και μας πείσμωσε. Δεν μας άξιζε εκείνο το αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε πολύ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να πάμε πολύ καλά σε αυτή τη διοργάνωση. Μπήκαμε δυνατά σήμερα στο γήπεδο για να αποδείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και ότι αξίζουμε πάρα πολλά. Είμαστε περήφανες που τα καταφέραμε».

Μικαέλα Κλεοβούλου
: «Η πρώτη νίκη της Εθνικής Νεανίδων είναι γεγονός. Είμαστε πανευτυχείς αφού μέσα από δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να δώσουμε μια νίκη στην Κύπρο. Πρέπει να χτίσουμε σε αυτή την επιτυχία για το μέλλον. Ευχαριστώ το προπονητικό τιμ αφού πίστεψαν σε εμάς και μας προετοίμασαν κατάλληλα για να δώσουμε όλα στον αγώνα».

‘Αντρη Βιολάρη
: «Θέλω να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριες μου για τη νίκη που χαρίσαμε στη χώρα μας. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Ότι καταφέραμε, το πετύχαμε χάρη στην προπονήτρια μας και θα ήθελα να την ευχαριστήσω. Η σημερινή νίκη έδειξε σε πολλούς ότι έχουμε μέλλον».

Ελένη Ττάκκα
:«Πάντα όταν παίζουμε με την Εθνική, τα δίνουμε όλα. Κάποτε δεν μας βγαίνουν τα αποτελέσματα, όμως, πάντα προσπαθούμε. Η σημερινή νίκη είναι μια απόδειξη ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο έχει μέλλον. Μπράβο σε όλους για τη νίκη μας».

Ελένη Τουμπή:
«Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και στα τρία παιχνίδια, άσχετα αν στο δεύτερο με τη Σερβία δεν καταφέραμε ένα πιο καλό αποτέλεσμα. Χαρήκαμε πολύ για την πρώτη μας νίκη που κάναμε με τη Λετονία. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ και αυτό φάνηκε και από το αποτέλεσμα. Μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα τέρματα, όμως το σημαντικό είναι πως νικήσαμε».

Εύα Κουτσόφτα
: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρώτη νίκη της Εθνικής μας σε Ευρωπαϊκό όμιλο.  Το σκορ μπορούσαμε να ήταν μεγαλύτερο, όμως, είμαστε πανευτυχείς που έστω και με ένα γκολ , καταφέραμε να νικήσουμε. Συγχαρητήριας σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια τους».  

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ιρλανδία νίκησε με 3-2 τη Σερβία και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου. Σερβία και Ιρλανδία προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο.

Τελική βαθμολογία  
1. Ιρλανδία 17-2 9
2. Σερβία    27-3 6
3. Κύπρος 1-13 3
4. Λετονία  0-27  0

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Επόμενοι Αγώνες

Χορηγοί

Αχαιών 10 2413 - Έγκωμη Λευκωσία Κύπρος

Τηλ. : +357 22352341 , +357 77771606

Φαξ : +357 22590544

Ταχ. Διεύθυνση : Τ.Θ. 25071, 1306 - Λευκωσία Κύπρος

Ηλ. Ταχυδρομείο : info@cfa.com.cy

Copyright © 2018 CFA | Privacy policy - Terms of Use - Cookie Policy | Developed and Hosted by Change your consent